Nebenwirkungen von Hörgeräten: Was stimmt? | MySecondEar

šalutinis klausos aparatų poveikis

klausos aparatai visų pirma turi vieną užduotį: pagerinti klausymąsi! Bet jie ne visada įgyvendina savo tikrąją prasmę. Gali atsirasti nepageidaujamas šalutinis poveikis ar šalutinis poveikis, todėl svarbu žinoti apie galimą riziką. Norint to išvengti, paprastai reikėtų pažymėti, kad klausos aparatai gali būti naudojami tik su specialisto reguliavimu. Pasirinkimas ir aplinka turi vykti technikos klausos aparato akustiko patarimai Siekiant sumažinti riziką. Neatidėliotinas naudojimas gali sukelti sveikatos sutrikimus, todėl reikia kiek įmanoma vengti.

Šalutinis poveikis ypač galima tikėtis pradinėje fazėje, t. Y. Pradėjus susidėvėjus klausos aparatą. Perėjimas prie dirgiklių potvynio, kurį staiga suvokia klausos sutvirtinimas, gali būti stulbinantis ausims ir smegenims. Dėl to aplinka ar net jūsų pačių balsas staiga gali būti suvokiami kaip nepatogūs. Laimei, kūnas priprato prie stimuliacijos reguliariai dėvėdamas.

Šis nepageidaujamas šalutinis poveikis yra žinomas dėl klausos aparatų:

klausos aparatas sukelia galvos skausmą

Galvos skausmas pirmiausia atsiranda įpročio metu. Klausos aparatai leidžia geriau suvokti klausos impulsus. Be klausymo sustiprinimo, naujieji dirgikliai taip pat gali prisidėti prie smegenų. Tai gali sukelti išsekimo formą, kuri iš dalies išreiškiama galvos skausmu. Priežastis yra ne klausos aparatas, o su pačiomis smegenimis. Jei naudojamos reguliariai, smegenys priprato prie dirgiklių gausos ir įprasto skausmo.

Klausos aparatas atsipalaiduoja galvos svaigimas nuo

galvos svaigimas tampa potencialiu žlugdančiu veiksniu, ypač dėl jutimo klausos praradimo. Dėl tokio tipo klausos praradimo paveikta vidinė ausis, o tai yra klausos ir pusiausvyros vieta. Aprašytas naujas stimulo perpildymas sukelia stresą sukeliančią ausų situaciją. Savo ruožtu, savo ruožtu, yra veiksnys, kuris gali sukelti galvos svaigimą. Per ilgai klausos aparatas taip pat gali sukelti su stresu susijusį pusiausvyros sutrikimą.

klausos aparatas sukelia ausų skausmą

Ausas gali turėti daugybę priežasčių. Kai kuriuos iš jų gali sukelti klausos aparatas. Viena vertus, sužalojimai, atsirandantys dėl ausies taurės iškilimų, yra skausmingų ausų priežastis. Kita vertus, infekcijos gali sukelti ausų infekcijas ar otomikozę. Klausos aparato vežimai palaiko nuolatinį kontaktą su oda ir nuolatiniu drėgmės susidarymu ausyje, todėl tai sukelia. Skubi oda patiria niežėjimo riziką ir skatina uždegimą.

Dėl ausų skausmo ir uždegimo prevencijos atkreipkite dėmesį į klausos aparatų pašalinimą naktį. Tai užtikrina, kad naktį džiovintų ausis, o infekcijos rizika sumažėja. Norint, kad bakterijos ir patogenai būtų atokiau nuo ausies kanalo, kasdienis reikia atlikti klausos aparatų valymą Su specialiai suprojektuotais valymo agentais.

Blogas kalbos supratimas, nepaisant klausos aparatų

Iš anksto galima sakyti, kad klausos atlikimas taip pat yra visiškai individualus, turintis klausos aparatą. Atitinkamas klausos žala ir klausymo parametrai daro įtaką, koks geras kalbos supratimas galiausiai yra. Klausos pasikeitimas negali būti atmestas, visų pirma su amžiumi susijusio klausos praradimo atveju, kuris pamažu blogėja. Taigi gali atsitikti, kad kalbų supratimo pablogėjimas įvyksta nepaisant klausymo sustiprinimo. Kitos priežastys yra neteisingai sėdinčios otoplastikos, dėl kurių atsiranda funkciniai sutrikimai, pažeista jungianti žarna ar garso išėjimo angos, užkimštas su riebalais ir cerumu. Čia taip pat kasdienis, kruopštus valymas yra prevencijos priemonė. Jei kalbos supratimas blogėja, taip pat reikėtų konsultuotis su klausos aparato akusteriu.

klausos aparato presai/ant ausies

Dėl sugedusio otoplastikos gali būti spaudimo suvokimas ar uždegimas. Be to, slėgio taškus iš dalies sukelia sukietėjusios garso žarnos. Klausos aparato akustikui reikėtų konsultuotis su ausimi prie ausies, kad būtų galima sureguliuoti ausų pasus. Taip pat reikia tikrinti reguliarų patikrinimą ir, jei reikia, reikia apsvarstyti mainus į garso žarnas ir otoplastiką. Paprastai pastarasis keičiamas po dvejų ar trejų metų, tačiau tai gali skirtis atskirai, todėl reikia anksčiau.

klausos aparatas lemia netoleranciją/alergiją

Kadangi ototoplastika ir klausos aparatų korpusai paprastai yra gaminami iš plastiko, reakcijos į medžiagą nėra įtraukiamos. Dermatitas ar odos dirginimas taip pat gali atsirasti, nes anksčiau buvo naudojami kremai ar muilai, kuriuose yra dirgiklių, klausos aparato padangos. Tačiau paprastai tai neturėtų atsirasti su gerai pritaikytu klausos aparate. Jei žinote, kad ji turi jautrią alergiją odai, tai turėtų atkreipti dėmesį į klausos patarimus, kad būtų sumažinta alerginės reakcijos tikimybė, jei įmanoma.

.

nepageidaujami triukšmai su klausos aparatais

Nepageidaujami triukšmai, tokie kaip skubėjimas ar švilpimas, gali kliudyti klausymo įspūdžiui. Rauschenas dažniausiai būna drėgmė, dėl kurios klausos aparatas sutrikdo elektrinę jungtį arba dėl nešvarumų. klausos aparatų valymas ir džiovinimas Todėl reikėtų atlikti prevenciškai. Vamzdžiai atsiranda, kai ototoplastika nebeturi tinkamai. Rezultatas yra grįžtamasis ryšys, kurį ištaiso klausos priežiūros specialistas, pritaikydamas ausies pasą. Vienas garsiausių švilpukų ar pyptelėjančių triukšmų - spengimas ausyse - dažniausiai susilpninamas nešiojant klausos aparatas, tačiau retais atvejais tai sustiprina. Akaras taip pat gali per ilgai palaikyti. Tokiais atvejais turėtų būti konsultuojamasi su gydytoju.

užkirsti kelią šalutiniam poveikiui

Kai kurie principai padeda užkirsti kelią šalutiniam klausos aparatų poveikiui.

  • Nedėvėkite klausos aparato, kad suteiktumėte ramybę ir išlaisvintumėte ausį bei drėgmės klausą.
  • Norėdami reguliariai tikrinti klausos aparatus ir otoplastiką, kad patikrintumėte funkciją ir sėdynę.
  • Tinkamai valymas ir džiovinimas iš prietaisų.
  • Apsaugokite klausos aparatus nuo stiprios šilumos.
  • Nevengkite spaudimo, niežėjimo ar žlugdančio triukšmo jausmo pamatyti klausos aparato akustiką.
  • Remontas visada atliekamas profesionaliai.
  • Raskite tinkamą klausos aparatą, jei norite išvengti alerginės reakcijos.
  • Dėvėkite
  • klausos aparatus kasdien ir prietaisus ir skirkite sau laiko priprasti prie to.