Cochlea-Implantat: Kosten, OP, Anwendung & Funktion

„Cochlea“ implantas: taikymas, funkcionalumas, veikimas, rizika ir amp; Kaina

Jei garsas -didesnis, įprastas klausos aparatai nebėra pakankami kompensuoti klausos praradimą Įdėkite klausos aparato implantą. Viena iš galimybių yra „Cochlea“ implantas (CI), kuris yra vidinis ausies implantas, kuris yra elektroninis klausymo pakeitimas. Tuo tikslu jis sujungia pažeistų plaukų ląstelių funkciją, užtikrina tiesioginį rago nervo stimuliavimą ir taip išvengia sutrikusio klausos dalies. Dėl to implantas tinka sunkiam ar aukšto laipsnio vidiniam ausų klausai.

Taikymo sritys - kam yra prasminga kochlea implantas?

Remiantis kochlea implanto (CI) įterpimu dėl visų pažeidimų vidinei ausiui , didėjant
klausos praradimas (hipakusias) , taip pat apsvarstyti, ar to nepakanka įprastomis klausos aparatai . Pastarosios pasireiškia, kai tik sunaikinama daugybė vidinės ausies plaukų ląstelių. Priešingai ilgalaikiam nuosprendžiui, kad kochlea implantai gali būti naudojami tik tada, kai prarastas klausos likimas, šiais laikais gali būti išsaugota likutinė klausa ir jie naudojami kartu su CI pranašumais. Taip pat įmanomas hibridinis pasiūla klausos aparatas ir implantas. Šią formą galima įsigyti vienoje rūšyje žmonių, turinčių skirtingą klausos pažeidimą ausims, ir tiekimo atveju. Tačiau nepakeičiamas pagrindinis reikalavimas yra cochlea arba rago nervo buvimas.

Viena vertus,

Pagrindinė tikslinė grupė iš kochlėjos implantų yra suaugusieji, kurie dėl sunkių kalbų suvokia prastą kalbą, abi pusės ieškoma klausos praradimo , tuo didesnis požiūris į sėkmę.

Kita vertus, vaikai , kurie nuo pat gimimo buvo labai patyrę klausos praradimą arba jų vaikystėje įsigijo taip pat gali būti aprūpintas kochlea implantu. Intervencijos laikas taip pat yra labai svarbus: ypač didelė sėkmės tikimybė, jei implantas bus nustatytas iki antrųjų metų amžiaus. Po aštuntų gyvenimo metų kalbėtojo įsigijimas gali būti įmanomas tik ribotai ankstyvo ar gimimo amžiuje.

struktūra - kaip pastatytas kochlea implantas?

„Cochlea“ implantai, pagaminti iš dviejų komponentų, yra

: išorinė dalis, kurioje yra mikrofono, kalbos procesoriaus, transmisijos ritės ir magnetų, ir vidinė dalis - tikrasis implantas - su recipiento ritėmis, magnetais ir elektrodų nešikliais. Pirmasis yra pritvirtintas iš išorės už ausies, o implantas yra laikiname kaule, šalia ausies po oda.

klausos aparatas ant galvos

Ryšys tarp akumuliatoriaus, veikiančio išorėje ir vidinėje dalyje, yra belaidis, kai energijos tiekimas realizuojamas naudojant magnetinę indukciją naudojant galvos odą. Be to, vidiniai ir išoriniai magnetai leidžia stabiliai fiksuoti transmisijos ritinius ant galvos. Be to, tarp implanto ir kochlėjos vidinėje ausyje yra tiesioginis kontaktinis taškas, įdedant elektrodo laikiklį pačioje kochlea.

kaip veikia kochlea implantas?

Klausos procesas inicijuojamas kartu su „Cochlea“ implantu, sugeriant garso bangas per išorinį komponentą, kuris perduoda garso informaciją garso procesoriui. Procesoriuje svarbiausi signalai yra paverčiami skaitmenine informacija ir siunčiami į vidinį implantą naudojant siųstuvo ritę.

Čia yra dar viena konversija - į elektrinius impulsus, kurie patenka į garso sraigės elektrodus persiunčiant. Naudojant elektrodus, dabar suaktyvinamas rago nervo elektrinė stimuliacija, kad impulsai būtų perduoti smegenims. Smegenyse elektriniai signalai galutinai identifikuojami kaip triukšmas ir sukuriamas klausymo įspūdis.

operacija - kaip įterpti kochlea implantą?

Prieš operaciją Svarbu atsižvelgti Kaip motyvacija mokyti klausytis su CI, implantacijos sėkmės prognozės daro didelę įtaką. Be to, išsamūs klausos testai su klausos aparatais ir be jų, nosies forma ir gyvenimo kokybė užfiksuojami iš anksto, siekiant pasverti, ar CI yra tinkamas klausos sprendimas atitinkamam pacientui. Po to

Intervencijos metu , už ausies nustatytas 5–8 cm ilgio pjūvis. Plaukų skutimasis vargu ar būtinas - priešingai nei daugiau prielaidos. Kai tik ši sritis bus veikiama, į kaukolės kaulus gilinamas gilėjimas. Tai leidžia sukurti kanalą uolos kojoje, kuris tęsiasi iki vidurinės ausies ir sukuria prieinamumą apvaliam langui. Per kanalą dabar galima įterpti nedidelį grąžtą, su kuria į kochlea yra išgręžta skylė šalia apvaliojo lango. Vėliau chirurgas naudoja implantą per įstiklintą skylę, kurios kabeliai pritvirtinti prie uolų kojos. Operacijos metu bandomas implantas, siekiant patikrinti, ar sukeltas dirginimas smegenų kamiene. Galiausiai, atsižvelgiant į pasirinktą metodą, kanalas yra užpildytas kaulo medžiaga arba kairėje atidaryta, o galvos atidarymas yra siuvamas.

Kitą dieną Po implantacijos , implanto sėdynė tikrinama su x -liga. Per pirmąsias penkias - septynias dienas dažniausiai būna stacionarinio gydymo, o siūlai dažniausiai traukiami po septynių dienų. Jei žaizda visiškai išgydė, pirmasis kochlea implanto suaktyvinimas atliekamas praėjus maždaug vienai ar dvi savaitėms po operacijos. Puikūs klausymo nustatymų nustatymai ir optimizavimas užtikrina didesnį klausymo patobulinimą per ateinančius mėnesius. Reguliarus „Cochlea“ implanto patikrinimas ir laukimas turėtų būti ne tik šiam laikotarpiui, bet ir tapti visą gyvenimą trunkančiomis, periodiškai rutinomis, kad būtų galima ištaisyti ar užkirsti kelią sutrikimams ankstyvoje stadijoje.

Su pirmąja adaptacija taip pat prasideda intensyvi klausos treniruotės , kuris moko aiškinti garso signalus, gautus kartu su CI. Mokymosi procesą galima palyginti su naujos užsienio kalbos mokymuisi ir yra ypač individualus. Vis dėlto visiems CI vežėjams yra bendras pagrindas: motyvacija ir pastangos yra būtina mokymo sąlyga, tačiau, nepaisant intensyvumo, nesukels klausos kokybės, panašios į natūralų klausą.

rizika - kokia rizika daro kochlea implanto implantaciją?

Įdėjus vidinį ausies implantą, tai yra įprasta intervencija, tačiau ji nelieka be rizikos . Yra otito žiniasklaidos, mastoidito ir galimo ausies pažeidimo rizika. Pooperaciniu būdu yra įmanomi laikini veido ir skonio pumpurų apribojimai, kuriems gresia pavojus dėl artumo frezavimui. Be to, gali būti - dažniausiai tik laikinas - galvos svaigimas ar pusiausvyros sutrikimas. Taip pat nurodoma anestezijos ir pooperacinių infekcijų rizika chirurginėms intervencijoms.

Privalumai ir trūkumai: kas kalba ir ką apie kochlea implantą?

„Cochlea“ implanto pranašumų ir trūkumų nustatymas gali būti įgyvendinamas tik ribotai, nes sėkmė yra stipri priklausomybė nuo asmeninių išankstinių sąlygų ir mokymo motyvacijos. Atitinkamai, sprendimas dėl kochlea implanto ar prieš jį gali būti priimtas tik remiantis individualiai apibrėžtais pranašumais ir trūkumais. Nors CI pagerina dalyvavimą kasdieniniame gyvenime ir darbo aplinkoje, aplinkos triukšmas ir balso suvokimas gali sukelti ir tokiu būdu sukelti saugumo patirtį, jo trūkumai negali būti nepaisomi.

Idėja optimaliai suprasti kalbą po implantacijos be papildomų pastangų, deja, yra utopinė. Be to, kad reikia intensyvaus mokymo naudojant kochlea implantą ir tai, kad tobulas klausymasis neįmanomas net naudojant CI, taip pat kyla rizika, kad susidarys identifikavimo konfliktas. Atsižvelgiant į aplinką ir implantacijos laiką, dėvėtojai gali nesijausti klausos ar klausos pasaulyje pasaulyje. Gali kilti didelis interesų konfliktas, ypač klausos, turinčių klausos, tėvams. Bet net su suaugusiaisiais, kurie metų metus nustatė klausos žalą, tai yra didžiulė drastiška patirtis.

kochlea implanto kaina

A „Cochlea“ implanto išlaidos yra apie 40 000 eurų, o papildomos priežiūros išlaidos taip pat yra ištisinės. Tačiau įstatymų numatytos sveikatos draudimo bendrovės paprastai padengia visas chirurgijos, reabilitacijos ir AIti vertėjimo išlaidas. Jei jūs ar jūsų vaikas esate privačiai apdraustas, būtina konsultuoti su sveikatos draudimo bendrove, norint sužinoti daugiau apie išlaidas.

„Cochlea“ implantų gamintojas

„Cochlea“ implantus šiuo metu gamina keturi gamintojai: kochlear , „Oticon Medical home.html "> Išplėstinė bionika ir med-el .