Wasser im Ohr beim schwimmen

Nesvarbu, ar po plaukimo, greitas dušas ar traukinys baseine, dažnai vanduo lieka ausyje ir daro įtaką mūsų klausymo supratimui. Jūsų ausis jaučiasi užsikimšusi ir viskas skamba garuose. Kartais šis poveikis trunka kelias dienas. Kadangi vandenyje taip pat gali būti mikrobų, kurie gali sukelti infekciją, tai suprantama, jei norite greitai jį išstumti iš ausies. Štai kodėl mes sukūrėme geriausius ir greičiausius būdus, kaip šiame įraše išlaisvinti ausį iš skysčio.

Kokios yra vandens pasekmės ausyje?

skystis ausyje skatina grybų ir bakterijų augimą ir gali sukelti infekciją, lydima patinimo ar dirginimo. Dažnai atsiranda niežėjimas, kuris sustiprino traukiant ausies laužą. Problema taip pat yra per dažnas ausies valymas, nes dažnai pašalinamas per daug ausies vaško. Tačiau tai apsaugo jūsų ausis nuo kenksmingų bakterijų ar grybų. Jei vanduo patenka į ausį, gynybos funkcija susilpnėja ir yra ūmaus ausies kanalo uždegimo rizika. Tokių infekcijų rizika yra didelė, ypač plaukiant nešvariuose vandenyse ar sūkuryje. Sunkiais atvejais tokią infekciją galima išgirsti net arba uždegimas plinta vidinėje ausyje ir kitose kūno dalyse. Jei vanduo ausyje sukelia skausmą, tikrai turėtumėte kreiptis į gydytoją. Skausmas ar niežėjimas rodo esamą ausies kanalo infekciją. Padidėjęs kontaktas su druska ir chloru stimuliuoja ausies kanalą ir skatina svetimkūnių įsiskverbimą. Kosmetikos ingredientai taip pat gali sukelti dirginimą ir įtrūkimus ausyje ir, jei reikia, skatinti skysčio įsiskverbimą į ausį.

kaip aš galiu pašalinti vandenį į ausį?

Yra keletas variantų, kaip pašalinti vandenį nuo ausies. Tačiau skysčiai paprastai nyksta nuo ausies. Jei norite greičiau pašalinti skystį, mes čia išvardijome geriausias palaikančias priemones, kad galėtume vėl greitai išgirsti.

Sukurkite vakuumą ausyje

šiek tiek linkę į galvą ir uždėkite delną ant paveiktos ausies. Dabar greitai ištraukite ranką ir vėl atidarykite. Vandenį reikia ištraukti iš ausies per vakuumą.

tegul vanduo išgaruoja

Kitas būdas pašalinti vandenį nuo ausies yra išgarinti vanduo. Norėdami tai padaryti, jūs prilipate prie ausies su žemiausio lygio smūgiu, laikykite bent vieną 30 cm atstumą nuo ausies. Perkelkite plaukų džiovintuvą pirmyn ir atgal, kol traukiate ant ausies. Po kelių minučių smūgio, vanduo ausyje turėjo išgaruoti.

šiltas kompresas ant ausies

Apgulkite skalbimo servetėlę šiltame vandenyje ir uždėkite ant ausies. Palikite praustuvą 30 sekundžių ir atlikite minutę pertrauką. Pakartokite procesą keturis - penkis kartus.

patraukite į ausies rangą

linkę į šoną. Paveikta ausis turi nukreipti žemyn. Tada patraukite ant ausies. Vanduo juda ir gali nutekėti.

Valsava metodas

Uždarykite burną ir laikykite nosį. Tada valote nosį, kad išvalytumėte ausies kanalą. Dažnai galite išgirsti trumpą įtrūkimą. Tai ženklas, kad vamzdis dabar nemokamas.

per - -counter ausies lašai

Kai kuriose vaistinėse nerandate receptinių ausų lašų su natūraliais ingredientais. Kartais vanduo sukelia ausies vaško patinimą. Tai gali sušvelninti ausų lašai ir nutekėjimas. Tačiau turėtumėte iš anksto perskaityti pakuotės įdėklą, kad išvengtumėte nepageidaujamo šalutinio poveikio.

ausies skardinės

ausų skardinės taip pat gali ištaisyti situaciją ausyje. Tai yra tuščiavidurės žvakės, pagamintos iš vaško, kurią galite paskelbti gulėdami. Vaškas užtikrina šilumą ausyje ir gali sukelti vandens ar ausies vašką. Tačiau šis metodas turėtų būti atliekamas atsargiai. Jei karštis ausyje užpildo nepatogiai, geriausia tai padaryti be jos. Šis metodas yra alternatyvi medicininė priemonė. Šiluma skirta skatinti teigiamus ausies procesus ir leisti vandeniui nutekėti. Tačiau prigimtis už užsikimšusiems ausies kanalams nėra moksliškai patvirtinta.

Vanduo ausyje neišnyksta ir man skauda?

Šiuo atveju ausyje skelbiama apie galimą infekciją. Nedelsdami apsilankykite pas ausies gydytoją. Vanduo yra išsiurbtas. Jei uždegimas jau įvyko, jūsų ausų gydytojas paskirs ausis ar antibiotikus. Jei gydymas nesiryžta be reikalo. Tai gali sukelti komplikacijų, tokių kaip klausos praradimas ar lėtinis ausies uždegimas. Ūmus ausų kanalo uždegimas paprastai gali būti gerai gydomas įprastais vaistais, jei gydymas vyksta nedelsiant. Užsikimšusios ausies atveju profesionalus valymas iš ausies gydytojo taip pat gali ištaisyti situaciją. Specialūs ir reti grybai ar ypač bakterijos gali atidėti gydymą. Konkretus anatominis ausies pobūdis taip pat gali turėti neigiamos įtakos ausies kanalo uždegimo gydymui. Be to, alerginė reakcija į ausų lašų ingredientus gali sudirginti.

Ar galiu užkirsti kelią vandens įsiskverbimui į ausį?

Taip, jūs galite užkirsti kelią vandeniui iš anksto įsiskverbti. Vandens apsaugos ausų kištukai apsaugo ausų kanalą priešais jį plaukiant ar plaukiant. Vis dėlto, kad išvengtumėte bakterijų ar grybų įsiskverbimo, būtinai reguliariai turėtumėte reguliariai dezinfekuoti ausų kištuką. Jūsų hörakustiker gali jus palaikyti teisingai pasirinkdami ausų kištukus. Venkite per dažnas ir intensyvaus ausų valymo. Ausies ausies vaškas apsaugo jus nuo infekcijų, jei ausyje yra per mažai, jūsų gynybos funkcija susilpnėja. Šilto vandens jau pakanka dešiniajai ausies higienai. Reikėtų vengti dažnai naudoti auskarus. Jei esate narai ar plaukikai, kurie reguliariai keliauja gilesniais vandenimis, prieš kontaktą su vandeniu rekomenduojama naudoti natūralius ausų lašus. Nevažiuokite per giliai į ausies kanalą su medvilniniais tamponais, sužalojimais ir įtrūkimais, todėl lengva patekti į ausį ir kitus užsienio kūnus. Jei ne absoliučiai būtina, venkite maudymosi dangtelių naudojimo maudymosi, kuris gali nugrimzti į ausį, ir taip pat sukurkite nepalankias galimybes bakterijoms ir grybeliams.