Loch im trommelfell

būgno kailio sprogimas - ką daryti?!

Jūsų ausį sudaro labai plona membrana. Tai sudaro ribą tarp vidinės ausies ir išorinės ausies dalies. Ausies ausys užtikrina būtiną apsaugą nuo mikrobų. Tuo pat metu ji turi užduoties persiųsti garso bangas. Ausies ausis vaidina pagrindinį vaidmenį visam klausos procesui. Dabar gali atsitikti, kad šioje jautrioje membranoje sukuriama skylė. Šiuo atveju ausies, nosies ir gerklės gydytojas kalba apie ausies perforaciją.

ausies ausis. Šaltinis: „Tinnitracks“

Šis vadovas suteikia jums visą reikalingą informaciją apie tai, ką turėtumėte daryti, jei susidarė skylė jūsų ausies ausies. Žemiau galite perskaityti, kokios yra priežastys, simptomai ir diagnozės. Mes taip pat informuosime jus apie visas gydymo galimybes čia. Jei turite daugiau klausimų, kviečiame susisiekti su mumis be įsipareigojimų.

Kokia yra suplėšyto tunelio priežastis?

Įvairios priežastys susidaro, jei toks defektas susidarė jų auskaroje. Tai gali būti uždegiminis arba trauminis pobūdis. Trauminis reiškia, kad skylė buvo sukurta dėl traumos.

Labiausiai paplitusios ir tipiškos traumos srities priežastys yra savaime. Paprastai tai atsitinka, kai išvalote ausį medvilniniu tamponu. Kitos tipiškos trauminės priežastys gali būti:

  • Staigus slėgio pokytis
  • Paspauskite ausį
  • Kaukolės traumos
  • Kietojo vandens purkštukas su netinkama klausa skalvavimo

Visi šie aukščiau pateikti pavyzdžiai gali sukelti ašarą jūsų ausies auskėlyje.

tipiškos sužeisto ausies priežastys

Aukštoji žiniasklaida yra tipiška uždegiminė priežastis, per kurią jūsų ausies ausys gali gauti skylę. Skirtumas tarp lėtinės ir ūminės formos vidurinės ausies uždegimuose. Jei tai yra ūmi forma, įtrūkimas ar skylė ausų ausies srityje gali susidaryti pažengusioje stadijoje ir naudojant daugybę pūlių. Kai tik pūliai gali tekėti per ausų skylę, vieta pagerėja. Jie turi mažiau spaudimo ir mažiau skausmo. Uždegimas gydo greičiau, nes vidurinę ausį dabar galima geriau vėdinti. Paprastai jūsų ausis išgydo savaime. Tačiau jei tai yra lėtinė vidurinės vidurinės ausies žiniasklaida, paprastai yra automatinis ausis.

Kokie yra būgno kailio formavimo simptomai?

būgnų kailio formavimasis (skylė auskaroje). Šaltinis: „MedPertise“

Kai prieš jį įvyko trauminis įvykis, staigus skausmas ir ūmus klausos praradimas yra tipiniai ausies skylės simptomai. Kartais šiek tiek kraujuoja.

Situacija atrodo šiek tiek kitaip su ūmine uždegimine ausies ausies perforacija. Skausmas mažėja, kai sekrecija teka. Gali atsitikti, kad vidinė ausis taip pat uždegė. Dėl to pykinimas ir galvos svaigimas gali naudoti. Neretai spengimas ausyse tuo pačiu metu atsiranda. Kartais pridedami trūkčiojantys akių judesiai. Retkarčiais gali būti paralyžiuoti atskiri veido raumenys.

diagnozė su skylute ausyje

Ausies, nosies ir gerklės gydytojas naudoja otoskopą arba ausies mikroskopą, kad atliktų ausies veidrodį, kad galėtų aiškiai diagnozuoti. Didžiąją laiko dalį gydytojas taip pat nagrinėja būgnų kailio susidarymo apylinkes. Taip pat turėtumėte atlikti klausos testą. Taigi gydytojas gali išsiaiškinti, ar taip pat paveikta vidinė ausis.

būgno kailis pagreitina gydymą

Maži jūsų ausies defektai gali pasveikti patys. Tačiau jei tai yra didesnis defektas ar visiška ausies ašara, turi padėti ausies, nosies ir gerklės gydytojas. Jis ištiesina traumą arba uždeda ant bėgio. Šiuo tikslu gydytojas naudoja popieriaus arba silikono juosteles ir uždeda ant ausies. Tai pagreitina gydymą. Jei šis metodas neveikia, nes trauma yra per didelė, ausų ausis turi būti uždarytas chirurginiu būdu. Kartais įtakos yra ar sunaikinamos ar sunaikinamos net osicles. Tokiu atveju turi įvykti visa rekonstrukcija.

vanduo už ausies

Kartais atsiranda lėtinis kaulų leidimas. Šis trūkumas turi būti chirurginiu būdu tiekiamas. Jei jūsų ausis su vandeniu Susisiekė, tada turėtumėte užkirsti kelią antibiotikui. Apsaugokite pažeistą ausies kanalą, ypač maudydamiesi ir parodydami jį uždarydami specialia kreminė medvilnė.

būgno kailio skylės trukmė - save

Paprastai ausies defektas gana gerai gydo, jie gali tikėtis maždaug keturių savaičių. Tačiau jei taip pat paveikti vidinė ausis ar osscle, gali atsirasti nuolatinis klausos sumažinimas, net kurtumas yra įmanomas. Tokiu atveju turėtumėte nedelsdami pasitarti su ausų, nosies ir gerklės gydytoju.