MySecondEar Kunde mit Insekt im Ohr

Ar kada nors buvo vabzdys į ausį?

Iš tikrųjų gali atsitikti, kad vabzdys atsiduria jūsų ausyje. Iš pradžių galbūt to nepastebite, tačiau jūsų ausis pradeda niežėti. Jei tada eisite pas gydytoją, jis suras mažą kaltininką į ausį.

Šiuo atveju jūsų ausies, nosies ir gerklės gydytojas perima ausį, kad vabzdys vėl išliktų lauke.

Pavyzdžiui, moteris Kinijoje patyrė kažką panašaus. Pajutęs niežulį į ausį keturias dienas, ji nuvyko pas gydytoją. Jis iš tikrųjų atrado ką nors jos ausyje, kuri ten nepriklausė. Šokinėjantis voras buvo nugrimzdęs į miegančią moterį ir ten apsigyveno namuose. Tačiau kadangi voras nenorėjo vėl savanoriškai išsikraustyti, gydytojas turėjo padėti.

suktis ausyje

Australijoje vyras, vardu Hendrikas Helmeris, naktį kankino dėl stipraus skausmo. Jis bijojo, kad jam į ausį įsikūrė Australijos nuodų voras, ir iš pradžių patys skalavo ausis. Galų gale nekviestas svečias galėjo būti paveiktas tik ligoninėje: gydytojas ausies kanale rado 2 cm ilgio tarakoną. Pirmiausia gydytojas turėjo nužudyti tarakoną, kad galėtų išlaisvinti vyrą iš jos.

Indijoje ausų pacientas buvo panašus. Gyvos grotelės vyro ausyje pasidarė patogi. Vyras jautė stiprų ausų skausmą, todėl jis nuvyko pas gydytoją į ligoninę. Kepimas yra vienas iš vabzdžių, kurie dienos metu slepiasi siaurame urve, o paskui yra aktyvūs naktį, o ši kopija rado vyro ausies kanalą kaip urvą.

yra ausis, pavojingas ausyje?

Galbūt idėja jums yra ypač nepatogi, kuri galėtų ieškoti urvo iš vabzdžių karalystės jūsų artimiausioje apylinkėje. Pavyzdžiui, apie auskarą yra daug dušo istorijų. Ausys taip pat yra gimusios, ir jos turi specialias reples, su kuriomis jūs turite įskaudinti asmens ausis. Bet tai iš tikrųjų yra mitas, nes nors šie vabzdžiai turi nepaprastas reples, vardas yra klaidinantis. Tačiau ausys iš tikrųjų buvo naudojamos medicinos tikslais ankstesniais laikais. Viduramžiais jie buvo sujaudinti juos naudoti ausų ligų atveju. Tuo metu buvo manoma, kad milteliai padės dėl ausies kanalo uždegimo ar ausų skausmo.

Kitos šalys, kitos muitinės

Jei praleidžiate naktis puikiame lauke, gali atsitikti, kad vabzdžių lizdas jūsų ausyse. Todėl senovės egiptiečiai naudojo ypatingą galvos atramą. Dėl to jie sumažino riziką, kad įsibrovėlis gali patekti į nosį, burną ar ausį. Tačiau miego komfortas paliko daug noro.

Kai kuriose Afrikos kultūrose visiškai normalu miegoti ant žemės. Dėl to žmonės tiesiogiai susiduria su daugybe vabzdžių ir jiems reikia tinkamų apsaugos priemonių. Kai kurios tautos žino, kad palaiko alkūnes miegoti. Galva laikoma ant peties arba ant delno. Taigi vabzdžiams sunkiau pasiekti padidėjusią galvos padėtį ir rasti neapsaugotą fizinį įėjimą, pavyzdžiui, ausis, nosį ar burną.

Teisinga vabzdžių procedūra ausyje

Jei iš tikrųjų jaučiate jausmą, kad vabzdys pajudėjo į ausį, tada turėtumėte kuo greičiau kreiptis į gydytoją. Galbūt jums ramina žinoti, kad tokie atvejai retai būna. Gamta sukūrė modernų natūralios gynybos mechanizmą. Ar žinojai, kad vabzdžius gali panaikinti kartūs medžiagos, esančios jūsų ausies vašku?

vertingų patarimų tokioms situacijoms:

Bet kokiu atveju turėtumėte išlikti ramus. Net jei idėja sukelia jus paniką, turėtumėte žinoti, kad daugeliu atvejų vabzdžiai išsišiepia iš ausies.

nedelsdami kreipkitės į gydytoją, kuris profesionaliai gali pašalinti vabzdį tinkamais instrumentais. Taigi jūs išvengsite, kad jūsų ausyje pridedama nereikalingos žalos.

Jei negalite pašalinti nuskaitymo gyvūno iš gydytojo, galite elgtis taip: linkę galvą taip, kad paveikta ausis nukreiptų aukštyn. Dabar dedate augalinį aliejų, pavyzdžiui, alyvuogių aliejų. Palaukite keletą minučių, kol aliejus galės veikti. Taigi jūs nužudote vabzdį. Tada nuplaukite ausį drungnu vandeniu. Patikrinkite, ar vabzdys baigtas. Jei trūksta atskirų gyvūno dalių, turėtumėte nedelsdami kreiptis į gydytoją. Bet kokiu atveju, leiskite ištirti ausį, kad galėtumėte atmesti sužalojimus.

Niekada neturėtumėte bandyti iš ausies kanalo pašalinti vabzdį su pincineriais ar kitu daiktu. Su tuo galite atnešti vabzdį tik prie ausies kanalo, blogiausiu atveju jis taip pat gali jį įdėti. Yra rizika pažeisti jūsų ausis. .

Ar turite kitų klausimų praradimo ar kitų temų klausimų? Kviečiame susisiekti su mumis telefonu. Mūsų apmokytas klausos priežiūros specialistas Siūlykite jums išsamius ir nesusijusius patarimus. Tai, žinoma, jums nemokama.