Presbyakusis (Altersschwerhörigkeit): Definition, Symptome & Ursachen

Kas yra presbyakusis (amžius -alsų klausa)?

Kiekvienas septintasis suaugęs Vokietijoje yra paveiktas nuo 65 metų kiekvienos sekundės. Mes kalbame apie „Presbyakusis“, t. Y. Klausos praradimą. Galite sužinoti, kaip tai kyla, kokios yra pasekmės ir ką galite padaryti su ja.

presbyakusis apibrėžimas: Spricer

Presbyakusis yra medicininė nykštumo koncepcija. Natūralus senėjimo procesas ne tik veikia plaukų jutimo ląsteles mūsų vidinėje ausyje, bet ir garso nervą bei mūsų klausos centrą. Dėl to sukuriamas klausos sumažinimas, kuris paprastai yra aukšto dažnio srityje . Ligos, streso ar didelio triukšmo taršos padidina klausos susidėvėjimą, kuris paprastai prasideda nuo 50 metų.

presbyakusis sukelia

Taigi, kad galėtume suvokti garsą, mūsų ausyse vyks daugialypis procesas: garsas mostuoja per orą ir yra persiunčiamas nuo mūsų ausies taurės iki ausies. Ausies virpesiai savo ruožtu perkeliamos iš mūsų vidurinės ausies prie vidinės ausies.

Vidinėje ausyje, kuri taip pat vadinama pasėlių sraige ar kochlea, yra daug mažų plaukų sensų ląstelės . Jei ateina garso banga, „Hair Sense“ ląstelės užregistruoja judesį ir praneša apie tai mūsų smegenims. Žemiausioje sraigės dalyje yra plaukų reikšmės ląstelės, kurios yra atsakingos už aukštų tonų suvokimą . Kuo aukštesnės ląstelės yra pasėliuose, tuo labiau gilesni yra tonai, kuriuos persiunčia. Tai reiškia visus signalus, tiek aukštus ar gilius, tiek giliai, perduoti pagrindą apačioje.

Procesas yra panašus į laiptus : Net jei noriu eiti į antrą, trečią ar ketvirtą aukštą, aš einu per kilimą pirmame aukšte. Bėgant metams, tai palieka pėdsakus ant kilimo, o stipriausias tiesiai prie įėjimo pirmame aukšte. Kaip ir kilimas , naudokite žemiau esančias plaukų prasmės ląsteles ir užregistruokite aukštus tonus, greičiausias iš . Palyginus viršutinė dalis yra mažiau reikalaujama. Bėgant metams aukštas klausos klausa yra tokia šliaužianti. triukšmas, stresas ar gretutinės ligos pagreitina didėjantį pablogėjimą.

presbyakusis simptomai

Paprastai „Presbyakusis“ yra toks laipsniškas procesas, kad jo nepastebėta atitinkamas asmuo. pirmieji ženklai yra tai

  • TV įrenginiai ir radijo imtuvai lauter turi būti dedami
  • Ypač neramiose situacijose nebegalėjo visko
  • Supratimas Moterų ir vaikų balsai yra sunku, nes jos patenka į aukšto dažnio sritį

presbyakusis diagnozė

Norėdami nustatyti diagnozę, ENT gydytojai perima paciento ligos istoriją, pažvelkite į ausies kanalą kaip otoskopijos dalį ir pažiūrėkite į ausies ausį. Tokie veiksniai kaip ankstesnės ligos, triukšmo tarša ir paveldimas įvertinimas padeda diagnozuoti klausos sumažinimą. Otoskopija naudojama norint pašalinti kitas priežastis, tokias kaip uždaras ausies kanalas, sugedęs ausies ausis ar vidurinės ausies uždegimas.

lemiama diagnozės dalis yra garso ir kalbos audiometrija . Klausos slenkstis, t. Y. Tūris, nustatomas naudojant garso audiometriją, kurioje pacientas suvokia garsą. Jei čia nustatytas klausos praradimas, susijęs su pablogėjusiu kalbos supratimu , diagnozė laikoma saugia.

Presbyakusis gydymas

nykštumo negalima gydyti vaistais ar operacijomis . Vietoj to, ENT gydytojai išduoda klausos aparato reglamentą. Iš čia klausos priežiūros specialistas perima klausos aparatų tiekimą. Tai pagerina paciento kalbos supratimą ir padeda vėl dalyvauti gyvenime.

santrauka

Presbyakusis yra diagnozė, kuri dažniausiai lemia klausos sistemos tiekimą. Jų eigoje nykštumas parodo save kaip šliaužiantį procesą . Todėl patartina patikrinti savo klausą reguliariais intervalais , kad ankstyvoje stadijoje būtų galima atpažinti galimą žalą. Kuo anksčiau diagnozuotas klausos praradimas, tuo lengviau priprasti prie klausos sistemų.