Ohrpassstück: Einsatzgebiete, Anfertigung, Reinigung & Kosten

Ausų pasai, dar vadinami otoplastikais, yra individualiai pritaikomi prie ausų komponentų, atspindinčių ryšį tarp ausies ir klausos sistemos. Jie yra labai svarbūs dėl jūsų klausos aparato ir akustinės klausos kokybės dėvėjimo. Jie nėra naudojami garso linijai, tačiau taip pat gali būti naudojami kaip klausos apsaugos priemonė.

klausos aparatai su ausų pasais

Klausos aparatų (IDO) atveju, norint užtikrinti individualios formos ausies kanalą, kuriame IDO sėdi, būtina naudoti ausų pasą. Tačiau net ir HDO klausos aparatai (HDO) tam tikrais atvejais gali būti naudinga otoplastikai. Tai ypač apima sunkų ar labai aukštą klausos pažeidimą ir gilų klausos buvimą.

Kaip gaminama ototoplastika?

Kadangi kiekviena ausis yra ypač individualiai suformuota, pirmiausia reikia susidaryti ausies kanalo ir concha įspūdį. Remiantis tuo, ausų leidimas yra skirtas išmatuoti taip, kad jis optimaliai atitiktų atitinkamą ausį. Gamybai pasirenkamos skirtingos medžiagos, turinčios vienodai skirtingą kietumo laipsnį. Adaptuojant šiuos dalykus, sėdynė yra ypač svarbi, nes jei ototoplastika nėra pakankamai sandari, gali atsirasti grįžtamasis ryšys. Tačiau jei jis yra per tvirtas, skausmo atsiradimas negali būti atmestas. Norint patobulinti akustinę per didelę konferenciją, taip pat galima atlikti pasirenkamą kompensaciją ar gręžimą aukšto tono. Apskritai, kuo geresnė sėdynė, tuo geresnė klausos kokybė!

ausies leidimas arba skėtis?

HDO klausos aparatai iš dalies įkišti į ausį. Prie vidinės dalies galima pritvirtinti skėtį arba otoplastiką. Į šiuos skirtumus reikia atsižvelgti dviem formomis kaip atrankos kriterijai:

otoplastikai

  • Individualiai pritaikytas
  • Mažos angos oro praėjimui
  • Geresnis rezultatas yra gilus klausos ar sutrikimas dėl viso dažnio spektro
  • Tvirtoje sėdynėje išvengiama grįžtamojo ryšio

skėtis

  • Standartiniai dydžiai
  • Didelės angos su gera ventiliacija
  • Natūralus garsas
  • Daugiausia pakanka ludo klausos praradimui
  • Mažiau adaptacijos pastangos

Nesvarbu, ar prie klausos aparato pritvirtinami skėtė, ar otoplastika, klausos pažeidimo rūšis ir laipsnis pirmiausia lemia . Sunkiai ar labai gerai klausos praradimui reikia pasirinkti ototoplastiką, o ne tokių rimtų apribojimų aukštajame rajone, dažniausiai pakanka skėčio intervencijai. Mažesnis skėčio pritaikymas yra ir priekyje, ir nepalanki: jis išsaugotas, tačiau galima pasirinkti tik standartinius dydžius, kurie geriausiai atitiktų ausies pobūdį. Dėl to negarantuojama, kad standartizuoti dydžiai optimaliai sėdės ausies kanale.

Išvalykite ausų pasus

Kasdien valyti ausų paspazes yra būtinas dėl kūno dydžio konvejerio. Priešingu atveju ototoplastikos angos gali užkimšti slėnio gabus ir ausų vašką. Todėl norint nepamiršti valymo proceso, patartina jį integruoti kaip neatsiejamą vakaro rutinos dalį. Jis visada yra kruopštus, tačiau tuo pat metu atsargiai, kad apsaugotų jautrius prietaisus.

Ausų pasų valymas turi būti atliekamas naudojant minkštus, sausus audinius arba specialius valymo servetėles . Kiti valymo priemonės neturėtų būti naudojami, nes jie yra per daug agresyvūs klausos aparatams. HDO klausos aparatų atveju dažnai reikės papildomų valymo žingsnių, pavyzdžiui, jei jie turi patikimą žarną. Bet kokiu atveju, visiškai išdžiovinus klausos aparatą tinkamoje sausoje dėžutėje , reikia manyti, kad užkirsti kelią drėgmės pažeidimui. Norėdami išsamiai aprašyti, kaip garantuojama valymas ir džiovinimas, spustelėkite čia .

Ear Passports: Dažnos problemos

Ausų pasų dėvėjimas gali žymiai pagerinti klausą, tačiau, kaip ir visur, yra ir galimų problemų, kurios gali kilti:

  • Grįžtamasis ryšys : Grįžtamasis ryšys atsiranda, jei jau sustiprintas garsas yra iš klausos aparato dėl klaidingos ototoplastikos sėdynės bet kuriame vietoje ir tada vėl suvokia vežėjas. Nemalonus švilpukas sukuriamas, kai ausų pasai nėra tinkami.
  • okliuzijos efektas : Tinkamumo tikslumas eina koja kojon su tam tikru ausies užpildymu. Tai siaura, savo ruožtu
  • Ausų darbo užmokesčio kolekcija : ausies vaško kolekcijos (cerrumen) už ototoplastikos gali pabloginti garso suvokimą.
  • Alerginė reakcija : gamyboje naudojamos medžiagos apima alerginės reakcijos riziką. Įeinant galima naudoti anti -alergenines medžiagas.
  • Ohrkassktück presses : Ausies pokyčiams, pavyzdžiui, dėl svorio pokyčio, reikia pritaikyti ototoplastiką. Klausos priežiūros specialistą galima pasitarti dėl pagalbos.
  • spalvos pasikeitimas : Susikalbėję su riebalais ir ausų vašku, negalima atmesti. Jei spalvos pasikeitimas yra per stiprus, reikia pakeisti otoplastus.

Daugelį minėtų problemų gali pašalinti klausos aparatų akustikas, kai nedideli otoplastikos pakeitimai arba klausos aparato modifikavimas. Jei yra okliuzijos efektas, naudinga taip vadinamų „vertų“ skylė, t. Y. Mažos skylės otoplastikoje, kuri palaiko garsinę aistrą, yra naudinga. Dėl netinkamos sėdynės ausyje sukuriami defitai ar slegiantys ausų pasai. Nepaisant matavimo, otoplastai taip pat turi būti koreguojamos, pavyzdžiui, keičiant išorinę ausį. Atitinkamai, kontrolė turėtų būti reguliariai vykdoma, kad būtų išvengta ar išspręsta jų problemos.

ausų pasai vaikams

OHR pasai yra naudojami vaikų klausos priežiūrai, jei to reikalauja klausos praradimo tipas ar laipsnis. Otoplastika taip pat įrodė, kad yra ypač aktyvūs vaikai, nes jie yra mažiau jautrūs nei klausos aparatai, turintys atvirą tiekimą. Tai suteikia vaikams aktyvų, nerūpestingą žaidimą. Tačiau vaiko augimui reikia reguliariai rekonstruoti ausų gabalus, kad būtų užtikrinta optimali sėdynė.

Specialios ausų paauglių taikymo sritys

Priklausomai nuo gamybos, ausų pasai taip pat gali būti naudojami ne klasikinio naudojimo srityje. Pavyzdžiui, jie gali būti naudojami kaip klausos apsaugos priemonė žmonėms, dirbantiems garsiuose darbuose ar grojant muzika. Norėdami tai padaryti, ototoplastika blokuoja garsų triukšmą, tačiau vis tiek yra pralaidus kalbos suvokimui. Daugiau apie klausos apsaugą galite perskaityti darbo vietoje čia . Be to, tinkamą dizainą galima sugalvoti tikrą papuošalų gabalą iš komponentų. Norint naudoti ausis kaip papuošalus, individualus vaizdas sukuriamas su spalvomis, blizgučiais ir cirkoniais.

Ear Passports: Kainos ir išlaidų prielaida

Otoplastika yra įtraukta į klausos aparatų kainą. Kadangi įstatymų numatytos sveikatos draudimo bendrovės paprastai padengia šio proporcingo ar visiškai išlaidas, ausų pasų mokėjimo išlaidos priklauso nuo susijusio klausos aparato.