Wattestäbchen zur Reinigung von Ohren

Jūs nuolat gaminate ausų vašką, nors jūs to net nežinote. Tačiau kai kuriems šiam gyvybiškai svarbi sekrecija yra ypač nepatogi. Todėl labai dažnai daugelis naudoja drastiškas priemones atsikratyti ausies vaško ir iš jo išsilaisvinti.

Ar jūs žinote, kokia kenksminga per didelė ausų higiena gali būti jums? Daug geriau, jei žinote, kaip sveikai valyti ausis. Štai kodėl mes rekomenduojame šį vadovą.

tavo ausies vaškas

Jūsų ausies vaškas jums daugiausia skirtas apsaugai. Be to, jis iš tikrųjų yra atsakingas už jūsų ausų savęs valymą. Todėl ausų vaškas yra labai naudinga ir svarbi kūno paslaptis. Ausies vaško konsistencija yra tokia lipni, nes nuo ausies lengviau pašalinti negyvus plaukus ir negyvą odos pleiskaną. Ausų vaškas automatiškai perneša nešvarumus išorėje. Be to, ausų sekretorius turi papildomų maitinimo savybių, kurių galbūt nieko nežinote. Dėl to jūsų ausys išlieka elastingos viduje. Tai yra svarbi šios natūralios valymo funkcijos sąlyga. Viena vertus, jūsų ausies vaškas naudojamas valymui, kita vertus, jis apsaugo nuo grybelinių infekcijų ir turi antibakterinį poveikį.

Ką galite padaryti per daug ausies vaško

Ar jaučiate, kad jūsų ausys sukuria per daug ausies vaško? Ar yra galimybė, kad natūralus pašalinimas buvo sutrikdytas rankiniu būdu manipuliuojant rankiniu būdu? Šiuo atveju jūsų ausies kanale susiformavo kištukas. Tai labai natūralus impulsas, kurį norite pašalinti iš ausies. Tačiau jūs turėtumėte būti labai atsargūs. Nei nėrimo bajorai, nei kuokštelinis spaustukas nėra tinkamas. Šie objektai visiškai neturi vietos ausies kanale.

Kažkas panašaus jokiu būdu nėra tinkamas ausims valyti, kitaip jūs erzinate ar pažeidžiate savo ausis . Jūsų ausies kanalas yra labai jautri struktūra, todėl nereikėtų naudoti tokių radikalių valymo būdų. Priešingu atveju galite visam laikui sugadinti ausis.

medvilniniai tamponai ir jų trūkumai

Ar jūs kada nors naudojote medvilninį tamponą, kad išvalytumėte ausis? Tuomet tikriausiai nežinojote, kad ausies vašką galite tik ribotai pašalinti. Nors medvilnės tamponai yra gana gerai paminkštinti, jie niekada neturėtų būti įkišti tiesiai į ausies kanalą, nes jie taip pat gali sudirginti jautrią jūsų ausies kanalų odą ir, jei reikia, suspauskite ausies vašką dar giliau į ausies kanalą. Todėl naudodamiesi šia procedūra, jūs palaikote PIKS plėtrą. Be to, gali atsirasti skausminga ausų įtampa.

yra ausys, skirtos ausų valymui?

Daugelis žmonių mano, kad ausys yra gera alternatyva tokiems medvilniniams tamponams. Ausų žvakė yra piltuvo formos, plonos ir ilgos. Jie žada gerai valyti ausis dėl sukuriamo vakuumo. Tariamai tikslas yra tai, kad ausies vaškas išsiurbtas. Šis metodas skamba naudingai ir tikėtinu, tačiau ausys yra tik iš dalies tinkamos ausims valyti. Burnos gali atsirasti ant jūsų ausies taurės ir veido. Labai dažnai atsitinka, kad karštas vaškas įsiskverbia į ausies kanalą. Ten būgnų kailis Nepaprastai pažeistas. Galbūt dabar klausiate savęs, kaip iš tikrųjų galite teisingai išvalyti ausis.

valymas tik iki ausies kanalo

Pakanka reguliariai valyti ausis, jei išorinėje ausies taurės dalyje pašalinsite ausies vašką drėgnu audiniu. Pakanka drungno vandens ir medvilninio tampono. Kaip jau minėta, jūs turėtumėte valyti tik iki ausies kanalo. Su šiltu vandeniu sušvelninsite sekreciją.

Taigi, kad ausies vaškas galėtų lengviau tekėti ir ištrūkti iš ausies kanalo, jis taip pat gali būti naudojamas migdolų ir alyvuogių aliejaus, kurį atsargiai įkaisite. Arba vaistinėje galite nusipirkti specialių ausų lašų ar ausų purškalų.

Jei jūsų ausis jau pagamino daug ausies vaško, turėtumėte pamatyti ENT gydytoją. Kai tik jūsų ausies vaškas liečiasi su vandeniu, jis automatiškai išsipučia. Jei kištukas jau atsirado, jis vėliausiai tai tikrai įstrigo jūsų ausies kanale. Tokius kištukus pastebėsite, kai jūsų ausys pradės niežėti. Jūs taip pat galite jausti skausmą ausyse. Toks kištukas į ausį dažnai yra susijęs su nedideliu klausos praradimu.

Ausų valymas yra tik profesionaliai ir švelniai pas ENT gydytoją. Jei jūsų ausys sukuria daug sekrecijų ir turite daug ausų vaško, turėtumėte reguliariai kreiptis į savo gydytoją. Nuvalykite ausis ne tik ausų taurėje išorinėje srityje, bet ir už ausų. Tam pakanka drungno vandens. Tada turėtumėte įsitikinti, kad viską gerai išdžiovinote. Taigi jūs nerizikuojate ausyse.

Taigi mano, kad ausies vaškas yra naudinga kūno paslaptis. Tai būtina norint išlaikyti ausis ir higieną. Todėl nesirūpinkite tinkamai rūpintis ausimis ir nenuvertinkite savęs valymo funkcijos.

Įdomi informacija apie jūsų ausies vašką

Europos amžių padidėjo riebalų kiekis - 50 % ausies vaško. Taigi europiečių ausų vaškas yra gana drėgnas. Azijiečiams vieta atrodo šiek tiek kitaip, riebalų kiekis ausies vaško kiekyje yra tik 20 %. Taigi nuoseklumas yra gana trupinis.

Ar žinote, kodėl ausų vaškas yra kartaus? Tyrėjai daro prielaidą, kad kartaus skonis yra papildoma apsauga nuo vabzdžių, kad jie ne lizdai būtų ausies kanale.

Vaikas gamina žymiai daugiau ausies vaško nei suaugęs. Tai taip pat minkštesnė. Be to, ausies vaško spalvos labai skiriasi. Drėgnos formos spalvos gali būti gelsvai ryškiai rudos ir tamsiai rudos spalvos, kurios yra gana dulkėtos pilkos spalvos trupinio formos.

Vidutiniškai vyresni žmonės ir ypač vyrai gamina daugiau ausų vaško. Tai dažnai būna klausos praradimo priežastis, nes tada ausies kanalas užsikimšęs. Pastebimas patobulinimas siūlo profesionalų valymą ENT gydytojui.