Ohr Anatomie: Anatomie des Außen-, Mittel- und Innenohrs

ausų anatomija: išorės, vidurinės ir vidinės ausies anatomija

Paprastai kalbėta ausis yra padalinta į tris dalis: išorinė ausis , vidurinė ausis ir vidinė ausis . Kiekviena ausies dalis užima atskiras funkcijas. Galite sužinoti, kaip atskiri ausies komponentai yra anatomiškai struktūruotos ir kokiu mastu jūs dalyvaujate klausos procese.

išorinė ausies anatomija

Išorinės ausies užduotis yra modifikuoti garso slėgį ir nukreipti garso bangas, gautas į vidurinę ausį.

komponentai
  • onacle
  • Išorinė ausies anatomija: ausies taurė anatomija

    ausies taurė, dar vadinama pinna , yra vienintelė ausies dalis, esanti už kaukolės ribų. Jei kalba sakoma kasdiene kalba, paprastai matoma ausis, nors tai yra tik visos ausies dalis. Kremzlė ir ją palaiko raiščių ir išorinės ausies raumenys. Aiškus „Auricle“ uždavinys yra vesti į ausies kanalą įeinančias garso bangas, tokias kaip savotiškas piltuvas .

    Išorinė ausų anatomija: (išorinė) ausies kanalo anatomija

    Išorinis ausies kanalas yra 2-3 cm ilgio kanalas , kuris svyruoja nuo ausies iki ausies. Mažesnė, išorinė (šoninė) ausies kanalo dalis yra kremzlinė ir turi liaukas, atsakingas už ausų vaško gamybą style = "šrifto svoris: 400;">> Likusi (žiniasklaidos) ausies kanalo dalis, kita vertus, yra kaulė ir, palyginti su išorine. Išorinio ausies kanalo užduotis yra nukreipti garsą į ausies ausį .

    Išorinė ausų anatomija: Drumfell

    Ausies ausis yra plonas, nepralaidus membrana , kuri visada yra įtempta ir atskiria vidurinės ausies išorę. plaktuko procesas , kuris jau yra vidurinės ausies dalis. Kai garso bangos atsitrenkia į ausies ausį, tai yra vibracija. vibracija per plaktuko procesą vėl perduoda Schall į plaktuką vidurinėje ausyje.

    centrinė ausų anatomija

    Vidurinė ausis naudojama klausos procesui sustiprinti.

    Vidurinės ausies komponentai iš pirmo žvilgsnio:

    • Centrinė ausų anatomija: Paukenhöhle

      Vidurinės ausies dalis yra timpani, kaulėtas, ore užpildyta ertmė Stiprus>. Hammer , anvil ir stisrup yra pavadinti pagal jų formą ir perduoti virpesius, atsirandančius iš ausų, į ovalo langą .

      Centrinė ausų anatomija: Eustachische Tube (tuba Audativa)

      Vidinėje ausyje garso bangų pavertimas galiausiai įvyksta elektriniai impulsai . Jame taip pat yra klausos dalių ir pusiausvyros organų, kurie užtikrina pusiausvyros ir erdvinės orientacijos pusiausvyrą. Vidinė ausis ant uolos kojos yra išdėstyta.

      Vidinės ausies komponentai iš pirmo žvilgsnio:

      Vidinės ausies anatomija: Cochlea

      kochlea, dar žinoma kaip garso sraigė , yra kaulinis labirintas . Pradedant nuo vidurinės ausies, ausies vibracijos gali pasiekti kochlea per osicle ir ovalo langą.

      corti organas taip pat reikalingas akustiniam suvokimui, kuris yra kochlea. Tai savo ruožtu yra šimtai plaukų ląstelių , kurios paverčia mechanines virpesius į elektrinius signalus. Gauti nervų impulsai galiausiai gali būti perduoti centrinei nervų sistemai , kad galėtų vykti klausa.

      Vidinės ausies anatomija: pusiausvyros organas

      trys arkos kartu su dviem geltonosios dėmės organais sudaro vestibuliarinį aparatą . Arkose yra skysčių ir plaukų ląstelės. Besisukantys pagreičiai suvokia arkos, o atitinkamas signalas perduodamas smegenims dėl susidarančių nervų impulsų.