Morbus Meniere: Symptome, Ursachen, Therapie

Kas yra mano liga?

Menière'o liga yra reta vidinės ausų liga, kurios metu vertigo, klausos praradimas ir spengimas ausyse sukelia galvos sukimąsi ir vidinę ausį. Šiame straipsnyje paaiškinami apie simptomus, priežastis ir terapiją.

apmaudu simptomai

Būdingi Menière ligai yra galvos svaigimo atakos. Jie staiga pasirodo ir trunka skirtingo ilgio. Trukmė svyruoja nuo 10-20 minučių iki kelių valandų. Galvos galvos svaigimą lydi pykinimas, prakaitavimas ir labai dažnai taip pat vienos rūšies klausos praradimas žemo tono srityje ir gilus spengimas ausyse, kurį daugelis apibūdina kaip „hum“. Taip pat jaučiamas spaudimas paveikta ausis.

Ne visi simptomai atsiranda su kiekvienu priepuoliu. Švelniai, simptomai gali pasireikšti atskirai arba skirtinguose deriniuose.

Išpuolių dažnis taip pat labai skiriasi. Kartais pereikite iš vieno galvos svaigimo į kitas dienas, savaites ar mėnesius. Stresas ar kitos ligos čia yra lemiamos.

paveikti yra nuo 50 iki 65. Statistiškai moterys krenta dažniau nei vyrai.

ligos priežastys

Norint suprasti priežastis, svarbu žinoti, kaip veikia mūsų pusiausvyros organas ir yra struktūrizuotas. Viena vertus, pusiausvyros organą sudaro trys arkos, kurios stovi 90 ° kampu. Taigi galite užfiksuoti visus kambaryje esančius judesius. Ampulos „Utriculus“ ir „Sacculus“ arba „dideli prieširdžių maišeliai“ ir „maži prieširdžių maišeliai“ taip pat yra pusiausvyros organo dalis. Technine kalba pusiausvyros korpusas vadinamas „vestibuliariniu aparate“.

Šaltinis: wikipedia.org

kaip atpažintas paveikslėlyje, pusiausvyros organas ir vidinės ausys, „kochlea“, yra sujungtos. Abi struktūros užpildytos kietu skysčiu, kuris save vadina „perilimph“.

Kai juda galva, skystis juda mūsų arkose. Skysčio judėjimas teka į ampules, kur jutimo ląstelės užregistruoja judesį ir perduoda smegenis per nervų traktus. Judėjimas ten užregistruotas.

Kas nutinka sergant liga?

Tai, kas tiksliai sukelia Menière ligą, dar nebuvo galutinai išsiaiškinta. Akivaizdu, kad vestibuliariniame aparate ir vidinėje ausyje sukuriamas per didelis skysčio slėgis. Nes dėl Menière ligos gaminamas per didelis perilimph.

Tai užtikrina, kad smulkūs jutiminiai plaukai pasilenktų vienoje pusiausvyros organo pusėje. Galva yra poilsio padėtyje, tačiau smegenys gauna signalus, kurie tai aiškina kaip sukimąsi. Dėl to sukuriamas sukimasis.

Kita vertus, padidėjęs slėgis užtikrina, kad smulki membrana ašaras vidinėje ausyje. Ši membrana (dar vadinama Reissnerio membrana) atskiria skirtingus vidinės ausies kambarius. Jei „Perilymph“ patenka į gretimus vidinės ausies vietas, mūsų plaukai reiškia, kad ląstelės yra sudirgusios, taip pat yra klaidingų pranešimų. Dėl to suinteresuotas asmuo dažnai girdi spengimą ausyse per traukulią, kuris paprastai skamba giliai ir niūriai. Dėl perdėto slėgio plaukų, reiškiančių, kad ląstelės neveikia tinkamai, ir kad galvos svaigimo trukmėje yra mažas tono klausos praradimas. Tai reiškia, kad gilūs tonai yra blogesni.

Iš pradžių, apleidus galvos svaigimą, klausa vėl atsistatydina ir skamba spengimas ausyse.

Padidėjus priepuoliams, plaukų prasmės ląstelės gali būti visam laikui pažeidžiamos. Dėl ilgalaikės ligos tai lemia nuolatinį klausos praradimą, dėl kurio gali atsirasti kurtumas.

išmontuoti diagnozę

Siekdami nustatyti Menière ligos diagnozę, gydytojai gali pasiekti daugybę testų. Egzamino pradžioje visada yra anamnezė. Po to atlieka ENT statuso fizinis tyrimas ir tyrimas, prancūzų akinių tyrimas ir klausos testas. Prancūziški akiniai yra matavimo instrumentas, kuris padidina akis. Akis nagrinėjama nukreipiant akis.

Atliekant klausos testą, nustatoma klausos slenkstis, t. Y. Garsas, kuriame pacientas suvokia triukšmą. Menière'o liga būdinga tai, kad pacientas blogiau girdi gilioje srityje.

Tai padeda visiems kartu su niūrus spengimas ausyse, kad būtų diagnozuota spengimas ausyse. Čia svarbu apibrėžti klausos praradimą, kuris paprastai pastebimas dėl aukšto tono klausos praradimo ir aukšto dažnio spengimo ausys.

terapijos išardymas

Ūminiais atvejais gydymas kortizonu pradedamas diagnozuojant Menière ligą. Kortizonas padeda išsipūsti paveikta struktūra ir palengvina simptomus.

Ilgalaikiais atvejais vaistai padeda išvengti pusiausvyros organo ir vidinės ausies viršslėgio. Dozavimas labai svyruoja nuo atvejo.

Tačiau

Vis dėlto kiekvienai terapijos formai galioja šie: gydymas vartojant vaistus neįmanoma. Terapija kovoja tik su simptomais, bet ne priežastimi.

Kadangi ypač ilgalaikiai priepuoliai taip pat kelia psichologiškai stresą, daugeliui pacientų yra naudojami atsipalaidavimo terapija, kad geriau susidorotų su nuolatiniu stresu.