Mitteltonschwerhörigkeit: Ursachen, Symptome, Behandlung

Vidurinio tono klausa: apibrėžimas

Jutimo klausos praradimo forma sudaro vidurio -tono klausos praradimą. Nors vidutinio dažnio diapazonas paprastai yra jautriausias klausymui, šioje srityje yra klausos praradimas. Jei jis pasireiškia kartu su aukšto ar garso klausos praradimu, yra plačiajuosčio ryšio klausos praradimas . Klausos praradimo derinys paprastai būna didėjant amžiui.

klausos praradimo priežastys

Vidutinio -tono klausos praradimo atsiradimas atsiranda dėl vidinės ausies problemų, tiksliau garso sraigės (kochlea). Taigi, širdies tipas yra vienas iš Vidinės ausies klausos klausos . Vidutinėje garso sraigės srityje plaukų jutimo ląstelės miršta klausos praradimui, o tai sukelia simptomus. Vidurinio tono klausa atsiranda dėl paveldėjimo procesų , kurie pateisina ankstyvą įvykį ir nuolatinį klausos praradimo pablogėjimą.

Simptomai: atpažinkite klausos praradimą viduryje

Simptomai, kurie kalba apie klausos vidurį, yra aiškūs kasdieniame bendravime gana greitai. Nukentėjusiems vis sunkiau suprasti kalbą , net ir be foninio triukšmo. Simptomai nenurodo gylio ir aukštų tonų, juos galima išgirsti. Vidurinio tono klausa gali išsivystyti dėl nuolatinio pablogėjimo iki iki kurtumo, besiribojančio su klausos praradimu. Paprastai abi ausys yra vienodai paveiktos.

diagnozė: kaip diagnozuotas klausos praradimas?

Norint prasmingai diagnozuoti, naudojami tiek lęšiai, tiek subjektyvūs testai. Pastarąjį galima atlikti tik tuo atveju, jei pacientai galės pateikti grįžtamąjį ryšį. Atitinkamai, jie nėra labai tinkami vaikams ir kūdikiams. Objektyvūs testai nustato klausos sutrikimo laipsnį ir kilmę . Sukūrus audiogramą, pateikiama informacija apie paveiktus dažnio diapazonus.

Vidurinio tono klausos audiograma

Audiogramoje galima pastebėti, kad pacientas, turintis aukštą ir gilią dažnių diapazoną, užfiksuoja pakankamai klausos. Kita vertus, vidurinio tono segmente galima pamatyti aiškius sutrikimus, atsižvelgiant į kreivių atliekas. Todėl audiogramą galima atkreipti į vidurio -tono klausos praradimą.

gydymas vidutinio -tono klausos praradimu

nėra išgydomas . Visų pirma tai lemia tai, kad plaukų jutimo ląstelių išsigimimas išsigimsta, o tai yra nepataisoma. Taip pat negalima užkirsti kelio klausytis vidurio tono, kaip tai daroma daugumoje kitų tipų klausos praradimo. Tačiau naudojant klausos aparatas , tačiau simptomų pagerėjimas gali būti pagerintas: klausos aparatai sustiprina sutrikusio dažnio diapazoną ir tokiu būdu įgalina kasdienį kalbos supratimą.