Kinder-Hörgeräte: Modelle, Kosten & Erfahrungen | MySecondEar

Vaikams klausos sumažėjimas yra vienas iš dažniausiai atsirandančių įgimtų jutimo sutrikimų. Apie 170 milijonų vaikų nukentėjo visame pasaulyje. Vaikų klausos aparatai gali ištaisyti situaciją ir galbūt neigiamas klausymo apribojimų paauglių vystymosi pasekmes. Jie turi keletą ypatingų savybių, dėl kurių jie yra tinkami kaip vaikiško gyvenimo lydimas.

Vaikų klausos praradimas/klausos praradimas

Klausos praradimo atveju klausos aparatai yra ne tik svarbūs klausos srityje. Aktyvus aplinkos tyrimas yra ypač reikšmingas vaiko vystymuisi tiek kalbiškai, tiek socialiai. Šiuo tikslu pirmiausia reikia suprasti bendravimą su kitais kaip orientacijos priemone pasaulyje ir vaiko raidą. Įrišimai ir santykiai, kurie sudaro paauglių asmeninio tobulėjimo emocinį pagrindą, taip pat yra susieti per (kalbinį) kontaktą su kolegomis. Taigi klausymasis yra svarbi minėtų procesų palaikymo dalis, todėl klausymo apribojimai turėtų būti traktuojami anksti, jei įmanoma. Klausos sutrikimai paprastai yra gerai gydomi klausos aparatais arba retais atvejais su implantais ir padeda vaikams tapti nesudėtingu vaikystės eiga.

Kada vaikui reikia klausos aparato?

Norėdami atsakyti į šį klausimą, turėtų būti sumokėta prie galimų pirmųjų požymių, rodančių klausos sumažinimą, požymius. Tai apima retus įrašus, nesidomėjimą akustiniais dirgikliais, tokiais kaip muzika, garsus kalbėjimas, nesugebėjimas bauginti garsiais triukšmais. Kūdikiai taip pat stebina, jei jie neieško triukšmo šaltinių. Tokiais atvejais reikėtų paaiškinti, ar reikalingas vaikų klausos aparatas. Klausos testai atliekami greitai ir neskausmingai klausantis diagnozės patikrinimų. Tiek klausos praradimo tipas, tiek laipsnis yra pasiryžę nustatyti tinkamas intervencijas, kuriomis palaikomas klausymasis ir garantuojamas komfortas.

Vaikų klausos aparatai

Apskritai

​​rekomenduojami vaikams ir paaugliams iki 16 metų. Jie yra tvirtai pastatyti, dulkėms ir vandeniui atsparios, taip pat tiksliai pagamintos, kad atlaikytų ryškų jaunų vežėjų fizinį aktyvumą. Platus skirtingų spalvų spektras prisideda prie to, kad padidėja jausmo patirtis. Geriausiu atveju prie įrenginio taip pat pridedamas būsenos ekranas, skirtas supaprastintam tėvų veikimui.

Klausos poreikiai keičiasi mokykloje mokykloje, nes kalbos supratimas skirtingose ​​klausos aplinkose turi būti garantuojama, kad būtų užtikrintas holistinis dalyvavimas interaktyvioje aplinkoje mokykloje ir už jos ribų. Vaikų klausos aparatai turi įtikinti tiek klasėje, tiek mokyklos kieme ir įgalinti sėkmingą mokymąsi, taip pat užmegzti kontaktus. Mokyklos sektoriuje papildomi priedai gali papildomai padidinti vaiko nepriklausomybę ir lankstumą.

Kaulų laidumo klausos aparatai vaikams

Jei negalite naudoti įprasto HDO klausos aparato adaptacijos, kaulų laidumo klausos aparatai yra dar vienas būdas klausytis vaikų. Viena vertus, galima prilipti prie kaulų laidumo įtaisų. Su jais prie odos už ausies pritvirtinamas klijų adapteris, ant kurio pritvirtinamas garso procesorius. Nei viena šios formos operacija nereikalauja, nei padidėja kaukolės deformacijos rizika. Kita vertus, vaikai dažnai naudojami vaikams, kurie pasirodė esantys draugiški vaikiški žaidimai ir judant. Tačiau reikia vengti šventės laiko, kad būtų išvengta slėgio taškų.

kochlea implantas vaikams

Nepaisant gana retų įvykių, kochlea implantai taip pat naudojami kaip klausos sprendimas vaikams, jei tam tikros ausies sritys jau yra labai smarkiai pažeistos arba yra labai smarkiai pažeistos arba yra labai smarkiai pažeistos arba yra labai smarkiai pažeistos arba yra labai smarkiai pažeistos arba Tai, kad dėvėti įprastą klausos aparatą, neįmanoma dėl kitų priežasčių. Cochlea implantai gali būti naudojami, net jei plaukų ląstelės ar vidinės ausys yra pažeistos. Įdėti implantą netgi rekomenduojama jauname amžiuje, nes tik perspektyvi perspektyvi tikimybė mokytis tvirtos klausos, o standartinis vaiko vystymasis yra toks perspektyvus. Tačiau tai nėra neįtikėtina chirurginė intervencija, kurioje gali atsirasti komplikacijos, ir todėl reikėtų atidžiai apsvarstyti.

Skirtumas tarp vaikų ir suaugusiųjų modelių

Techniškai vaikų ir suaugusiųjų klausos aparatai yra labai panašūs, o klausos aparatai yra supaprastinti. Dėl ryškesnio judėjimo ir dėl to vaikų klausos aparatai yra ypač tvirti ir prieš vandenį bei dulkes. LED skelbimai taip pat supaprastina tėvų operaciją ir skatina galimybę prisiimti atsakomybę už vaikų. Kitas skirtumas parodytas dizaine: Vaikų klausos aparatai paprastai gali būti parinkti iš spalvingos spalvų paletės, kad būtų padidintas priėmimas amžiaus grupėje ir apsaugoti jautrią vaikų odą, pagamintą iš hipoalerginių medžiagų. Galiausiai vaiko užraktas yra įprastas akumuliatorių skyriuje.

Vaikų klausos aparatai kainuoja

Vaikų klausos aparatų išlaidos labai skiriasi priklausomai nuo modelio ir funkcijų diapazono. Greitai galima tikėtis, kai kaina viršija 700 eurų už ausį. Vis dėlto reikėtų nepamiršti, kad įstatymų numatytos sveikatos draudikai perima iki 786,86 EUR už ausį, kartais taip pat yra holistinė išlaidų prielaida. Geriausia tiesiogiai sužinoti iš savo sveikatos draudimo bendrovės dėl išlaidų pervedimo sumų.

klausos aparatų akustūros vaikams

Jei įtariate savo vaiko klausos sumažėjimą, turėtumėte kuo greičiau kreiptis į gydytoją, kad pasiektumėte tikrumą. Jei įtarimas patvirtinamas, reikia išspręsti tiekimą tinkamais klausos aparatais. Dėl vaikų klausos aparatų pasirinkimo, pritaikymo ir nustatymo, pedakousticistai . Klausos priežiūros specialistai, kurių specializacija yra vaikai ir jaunimas, turi žinių apie vaiko klausos organus ir vystymosi eigą bei gydymą empatija ir vaiko draugišką darbo medžiagą. Verta ieškoti netoliese esančio pedaktoriaus, kuriam jūs ir jūsų vaikas pasitiki savimi, nes dėl nuolatinio augimo dažnai reikia apsilankyti pas specialistą.