Kind hört schlecht: Schwerhörigkeit bei Kindern | MySecondEar

Vaikų klausos praradimas: simptomai, priežastys, gydymas

Apie 1,5 iš 1000 naujagimių jau turi įtakos klausos praradimui. Kitaip tariant, jūsų suvokimas ir akustinės informacijos apdorojimas nuo gimimo yra ribotas. Net vėlesniais vaikystės ir jaunimo metu klausos sumažinimas gali įvykti dėl įvairių priežasčių. Tai svyruoja nuo infekcijų iki per didelio triukšmo taršos. Ypač jauname amžiuje klausos praradimo gydymas yra būtinas siekiant užkirsti kelią vystymosi vėlavimui ar sutrikimams.

Kūdikių ir vaikų klausos praradimas atpažįsta: simptomai

Pirmasis galimo klausos praradimo požymis yra nebuvimas garsiems triukšmams nuo 4 -osios - 6 -osios gyvenimo savaitės. Nuo 6 -ojo mėnesio jūsų vaikas taip pat turėtų aktyviai reaguoti į kalbą ir pabandyti nustatyti triukšmo šaltinius . Atsižvelgiant į klausos praradimo laipsnį, tolesnėje vaikystės metu reikia pastebėti įvairius kitus požymius: turint nedidelį klausos sumažinimą , vaikai dažnai negirdi tyliai kalbančių ir šnabždančių kalbų. Jei vidutinio ar aukšto lygio pažeidimai , garsūs tik garsūs triukšmai. Jei egzistuoja visiškas klausos praradimas, vaikai tik juntėja. Taip pat stebina garsią kalbą, dažnus supratimo klausimus ir bandymo pervertinti tėvus trūkumą, 7 -asis klausos žalos požymiai.

Norint kuo anksčiau atpažinti kūdikių ir vaikų klausos praradimą ir imtis tinkamų priemonių, turėtų būti suvokiami visi ankstyvojo aptikimo tyrimai . Pirmasis klausos patikrinimas jau atliekamas U1, tačiau teigiamas rezultatas automatiškai nereiškia, kad vėliau negalima nustatyti žalos. Stebėdami aprašytus požymius, padarykite gydytoją, kad paaiškintumėte paaiškinimą.

Kūdikių klausos praradimas: priežastys

kūdikiams 50 % klausos praradimo yra paveldimi, tačiau organų klausos srityje gali būti klaidingas arba atidėtas vystymasis tiek nėštumo metu, tiek gimimo metu. Viena vertus, už tai yra atsakingi specialūs genai ar genetiniai defektai , kurie taip pat atsiranda kartu su kitomis ligomis, pvz. Nėštumas taip pat gali sukelti įgimtą kūdikių klausos praradimą. Be to, priešlaikiniai gimimai, mechaniniai pažeidimai, kuriuos sukėlė deguonies ar trūkumas , gimimo procese , gelta ir smegenų kraujavimas gali neigiamai neigiamai klausa. Po gimimo rizika pirmiausia kyla iš vidurinės ausies ar meningų uždegimo, taip pat tipiškų infekcijų vaikystėje, tokiose kaip tymai, kiaulytė ir rubelė.

.

klausos praradimo priežastys vaikystėje

Klausos praradimo vaikystėje priežastys gali atsirasti dėl infekcijų, bet ir slankstelių , peršalimo ar padidėjusių gerklės migdolų pasekmės. Pasekmė gali būti „Pauken“ urvo sekretų kolekcija, kuri savo ruožtu gali sukurti vamzdžių uždarymą . Jei tai egzistuoja per ilgą laiką, gleivinių membranų pokyčiai yra patologiniai. Jei šioje būsenoje nepavyksta valdyti narkotikų, į ausies ausį įkišamas vamzdelio vamzdelis, kad būtų sukurta nuolatinė ventiliacija ir vidurinės ausies džiovinimas. Po kelių mėnesių vamzdis yra atskirtas. Taigi klausymo apribojimas yra tik laikinai. Pastaraisiais metais jauniems žmonėms padaugėjo klausos sutrikimų, kurie priskiriami aukšto triukšmo taršai muzika.

svarbus : Tokiu būdu iš anksto išvengiama jautraus vaiko klausos žalos, kad būtų iš anksto išvengta, turėtų būti išvengta tinkamos klausos apsaugos. 85 decibelų tūris gali kelti pavojų vaikui klausai. Kai tik padaroma žala, sunku ištaisyti. Todėl būtinai neatskleiskite savo vaikų pernelyg garsios aplinkos ar naudokite tinkamą klausos apsaugą.

Vaikų klausos praradimo pasekmės

Klausos praradimo gydymas yra būtinas vaikams, siekiant užtikrinti įprastą kalbos ir socialinio vystymosi vystymąsi . Kadangi vaiko kalbos įgijimą daugiausia vykdo kalbiniai pavyzdžiai ir imitacija, būtina klausytis kalbinio indėlio. Kuo anksčiau atlikta intervencija, tuo geriau, nes pirmaisiais gyvenimo mėnesiais ir metais nustatomi pagrindiniai tolesnio vystymosi ramsčiai . Kita galima pasekmė yra pažinimo vystymosi vėlavimas, atsirandantis dėl riboto pasaulio atradimo su visais pojūčiais. Be to, nuostoliai mokykloje taip pat stebina. Tai galima atsekti tuo, kad mokykla yra labai interaktyvi vieta, kur žinios pirmiausia perduodamos žodžiu.

Vaikų ir kūdikių klausos praradimo gydymas

Tai, koks gydymas turi didžiausią sėkmės tikimybę, priklauso nuo klausymo apribojimo priežasčių. Klausos praradimo dėl infekcijų atveju paprastai įmanoma. Genetinių ar kitų priežasčių atveju paprastai padeda tinkamo klausos aparato pritaikymas. Kokias ypatingas savybes vaikų klausos aparatai ir kiek jų kainuoja skaityti čia . Retesniais atvejais rekomenduojama įterpti kochlea implant , pavyzdžiui, jei anatominės ar klausos sąlygos neleidžia dėvėti klausos aparato.

Vaikų klausos praradimas: operacija

Tam tikros sąlygos neleidžia naudoti įprasto klausos aparato ir prireikus reikalauja naudoti implantą. Viena iš galimybių yra kochlea implantas (CI) , kuris perima vidinės ausies ir akustinės informacijos funkciją apie Tos smegenys į priekį. Nors klausos aparatai linkę didinti apimtį, CI labai dalyvauja klausymo valdymo procese. Tačiau kochlea implantas nėra stebuklo sprendimas. Norint priprasti prie įrenginio, reikia laiko ir reikalauja intensyvių mokymų, susijusių su jo prekyba ir klausymu. Veiksniai, darantys įtaką CI sėkmei, yra, pavyzdžiui, implantacijos amžius ir klausos praradimo laipsnis.

Vaikų klausos praradimas: ką tėvai gali padaryti

Kai vaikas nėra girdimas, daugumai tėvų tai iš pradžių yra šokiruojanti naujiena. Emocinės reakcijos yra tikėtinos ir gali būti. Tačiau labai svarbu, kad jūs atstovautumėte geriausią įmanomą jūsų vaiko palaikymą.

  1. Sužinokite daugiau: Kuo geriau pažinsime save su tema, tuo mažiau grėsminga ji atrodo. Kuo geriau susipažinsite su klausos praradimo tema, tuo geriau suprasite ir palaikysite savo vaiką.
  2. Paimkite patariamąjį patarimą: diagnozuojant „klausos praradimą“ gali kilti daug klausimų. Nebijokite kreiptis patarimo, kad jūsų vaikui būtų lengviau.
  3. Būkite atviras : Sąžiningumas jūsų vaikui ir kitiems klausymo apribojimui paprastai padeda padidinti supratimą iš išorės. Jūsų vaikas turės mažiau problemų kasdieniame gyvenime, jei jūsų kolegos žmonės žino apie specialiuosius poreikius.
  4. Priimkite, įtraukite, palaikykite : Priimkite ypatingą savo vaiko bruožą ir visada suteikite jam palaikymo ir įtraukimo jausmą. Skirkite laiko pasikalbėti su savo vaiku ir sužinoti, kur galite jį palaikyti. Pvz., Sudarykite signalus (pvz., Rankų paspaudimą), kuriais jūsų vaikas gali naudoti norėdamas nurodyti, kad jis kažko nesuprato. Tokiu būdu galite subtiliai ir tinkamai reaguoti.
  5. Būkite kantrūs : Atkreipkite dėmesį į savo kalbinio indėlio adaptaciją, kad jūsų vaikas jus kuo tiksliau suprastų. Kalbėkitės garsiai ir aiškiai ir kantriai pakartokite savo teiginius, kad neperduosite savo vaiko.
  6. Naudokite technines AIDS : Be klausos aparatų, yra ir įvairių techninių papildomų priedų kurie gali praturtinti jūsų vaiko kasdienį gyvenimą. Sužinokite daugiau ir nevenkite atmesti šių pagalbos.
  7. Naudokite papildomą terapiją : Be klausos priežiūros, turėtų būti naudojami ir papildomi terapijos pasiūlymai. Pavyzdžiui, kalbos terapija padeda palaikyti jūsų vaiko kalbos vystymąsi.
  8. Naudokite mainų parinktis : Tėvams „klausos praradimo“ diagnozė gali būti netikėtas jūsų vaikų iššūkis. Tėvai gali užmegzti ryšius, palaikyti ir informuoti vienas kitą apie daugybę mainų galimybių.
  9. Skatinkite savo vaiko pasitikėjimą savimi : Jei norite, kad normalumas būtų klausos praradimas, padėkite savo vaikui išlaikyti pasitikėjimą savimi. Mokykloje jūsų vaikas gali būti patenkintas klausimais ir išlygomis dėl klausos aparato. Taigi, siekiant išvengti mokymo neaiškumų, tėvų parama ir švietimas yra ypač svarbus.