Die Induktionsspule im Hörgerät

Kas yra indukcijos ritė klausos aparate?

„Cochlea“ implantas (CI) arba normalus klausos aparatas reiškia didžiulę pagalbą asmeniui, turinčiam klausos problemas. Net ir akustinėje reikalaujančiose situacijose šie techniniai laimėjimai leidžia geriau suprasti kalbą ir apylinkes . Tokiu būdu atitinkamam asmeniui lengviau ir toliau aktyviai dalyvauti gyvenime. Yra cis ir visiškai skaitmeniniai klausos aparatai, kuriuose yra daugybė skirtingų šiuolaikinių funkcijų. Šios funkcijos leidžia filtruoti trikdančius triukšmus kasdienėse klausos situacijose . Rezultatas: malonesnė klausymo patirtis, be triukšmo.

Tačiau viešoje erdvėje visada gali būti supratimo sunkumai , pavyzdžiui, kai įvykio vieta skambi per garsiakalbių sistemą. Dabar taip pat yra geras sprendimas, jei klausos aparate yra vadinamoji indukcinė ritė arba T-coil . Tada garso transmisija užteršta mažesniu foniniu triukšmu ir mažiau reversu.

Indukcinės klausos sistemos svarba

Muzikos ar kalbos signalus galima perduoti naudojant indukcinę klausos sistemą. Transmisija yra belaidžiu būdu į klausos aparatą arba atitinkamam kochlea implantui, sukuriant elektromagnetinį lauką vadinamojoje žiedo kilpoje indukcinėje klausos sistemoje. Tada elektromagnetinis laukas tada gauna T ritę CI arba klausos aparate ir išverčiamas į atitinkamus klausytojo tonus

Šiuolaikinėse garso sistemose yra tokia indukcinė sistema. Jį galite rasti, pavyzdžiui, šiuose įrenginiuose:

  • garsiakalbis
  • stiprintuvas
  • Mixer
  • Mikrofonas

A maišytuve , kalbos ar muzikos signalas yra paruoštas ir perkeliamas į stiprintuvą indukcijos kilpa. indukcinėje klausos sistemoje signalas dabar nėra perkeltas į garsiakalbį, o į prijungtą žiedo kilpos kabelį , kuris yra išdėstytas aplink kambarį. Tada kabelis tiekia kambarį garso signalais.

Visi žmonės, esantys šioje žiedo kilpos srityje, gali gauti garso signalus per T-coil atitinkamoje klausos aparate arba CI . kambariai su indukcijos kilpomis yra pažymėtos tinkamais simboliais . Vokietijos „Heakning Leader“ asociacija siūlo gerą kambarių su indukcinių klausos sistemų apžvalgą šalia jūsų esančioje pagrindinėje puslapyje.

T-coil

naudojimas

Daugybė klausos aparatų ar kochlea implantų jau turi įmontuotą „T-Cooil“. Tai galima suaktyvinti naudojant programos pasirinkimo mygtuką arba su pakreipimo jungikliu . Dabar kalbos ar muzikos signalai yra tokie pat garsūs, kaip juos pašalino ir įrašė mikrofonas. Jei signalas nesuprantamas, turėtų būti konsultuojamasi su girdėti akustiką ,

,

Taigi vėl dalyvausite socialiniame gyvenime!

Balso perdavimas naudojant „T“ ritę veikia belaidžiu būdu. Ši transmisijos technologija yra vienintelė bendra gamintojo technologija ir naudojama tiek kochlea implantams, tiek klausos aparatams . Tai leidžia žmonėms, turintiems klausos praradimą, dalyvauti socialiniame gyvenime viešojoje erdvėje. Mažyčiai ritę reikia mažai vietos klausos aparate, kad su ja būtų galima aprūpinti mažus „iM-Ear“ klausos aparatus.

Kad ir kur būtų įdiegtos indukcinės klausos sistemos, komunikacijos barjerą galima įveikti naudojant integruotą „T-Coil“. Dėl klausos aparato, kuriame yra „T ritė“, nėra nieko daugiau apie apsilankymą kino ar teatre ! Tinkami įvykiai vėl yra visiškai jungiami akustiniu būdu. Taip pat nėra daugiau problemų oro uoste , geležinkelyje arba prekybos centre , nes kartais tokios klausos sistemos yra sumontuotos.

Akustinės probleminės situacijos taip pat apima didelius atstumus nuo išėjimo signalo, garsų triukšmą ar prastą kambario akustiką. Jei įdiegta indukcinė klausos sistema, šios problemos šiek tiek apeina. Todėl prieš apsilankant įvykyje prasminga paklausti , ar yra indukcinė klausos sistema ir ar ji įjungiama.

klausimai ir atsakymai apie indukcinę klausos sistemą

Ar yra kokių nors žlugdančių veiksnių, dėl kurių klausos aparatas neįmanoma gauti indukcinės klausos sistemos?

Kaip gerai klausymas kambaryje su indukcine klausos sistema tiesiogiai veikia tai, kaip jūs naudojate, ir nustatote šią technologiją.

Ar tiesa, kad tiek Skandinavijos šalyse, tiek JK yra daugiau indukcinių sistemų nei Vokietijoje?

Taip, teisingai, nes geriausi pasaulyje žinomi stiprintuvų gamintojai yra namuose, pavyzdžiui, Didžiojoje Britanijoje ir Švedijoje. Tokių prietaisų rinka yra didžiulė. Vokietijoje, kita vertus, mes neturime nė vieno gamintojo . Be to, Skandinavija ir Didžioji Britanija paprastai pažengė į priekį, spręsdami fizinius apribojimus. Čia Vokietija vis dar atsilieka nuo plėtros. Tačiau dabar yra pataisytas barjerinio pastato standartas, nustatantis reikalavimus, kaip viešieji pastatai turi būti aprūpinti barjeru.

Kaip galiu reaguoti, jei įvykio vietoje nėra indukcinės klausos sistemos?

Be indukcinės klausos sistemos, iš viso yra dvi kitos transmisijos parinktys: perkėlimas infrarot arba funk . Paprastai šiuo atveju naudojamos ausinės. Jei šiek tiek prarandate klausą, galite pašalinti klausos aparatą ir vietoj to uždėti ausines . Tačiau jei kenčiate nuo vidutinio iki aukšto lygio klausos praradimo, tada indukcinės kaklo žiedo kilpos . Idealiu atveju jūs naudojate savo, tačiau kartais organizatoriai taip pat siūlo tokias kaklo žiedo kilpas.

Kaip ryškus yra indukcinių klausos sistemų supratimas ir klausos praradimas visuomenėje?

Žmonės, kurie nėra sunkiai girdimi, dažnai gali įsitraukti į klausos sutrikimo situaciją. Labai dažna prielaida, kad geros kalbėtojų sistemos jau sumažintų didelę klausos problemų dalį. Žinoma, taip nėra. Suinteresuoti pašaliniai asmenys gali susidaryti gana gerą įspūdį apie problemas, su kuriomis klausos pavyzdžiai dažnai susiduria su klausos pavyzdžiais. Šie klausos pavyzdžiai imituoja klausymo įspūdžius įvairiose sunkiose situacijose.