Hörtraining: Besser hören mit und ohne Hörgeräte | MySecondEar

Nesvarbu . Kuris skatina esminį rago nervą klausos procesui, jei jis nėra stimuliuojamas pakankamai klausos dirgikliais. Taigi klausos treniruotės stimuliavimas užtikrina, kad garso nervas išliks aktyvus, o klausos praradimas nesikiša. Teismo posėdis taip pat gali būti mokomas, kai susidėvėjęs klausos aparatas, nes tai taip pat sukelia klausos stimuliaciją ir pagerina supratimą bei klausymąsi klausant sustiprinimo.

Be klausos, smegenys taip pat vaidina lemiamą vaidmenį klausos procese. Dėl to pastarasis yra tiek pat dėmesio mokant mokymus. Praktiška, kad atitinkamus pratimus galima atlikti kasdien ir jau turint nedidelį laiko laiką. Rezultatai tam yra dar įspūdingesni, nes treniruojant smegenis ir klausą, tiek kraujotaka ir kognityvinis lankstumas

Jei įtariate klausos žalą, bet kuriuo atveju turėtumėte susitarti su garso specialistu, kad išlaikytumėte tinkamą priežiūrą ir neutralizuotumėte pablogėjimą. Klausos mokymas veikiau gali būti vertinamas kaip papildoma priemonė ar prevencija, o ne kaip vienintelė terapija.

pratimai, skirti klausai mokytis

Lengviausias būdas tai padaryti yra reguliarūs klausymo treniruotės, kai jis yra integruotas į kasdienį gyvenimą kaip neatsiejama kasdienio gyvenimo dalis. Nes galioja šie: kuo daugiau treniruočių, tuo geresnis poveikis. Praktinis šalutinis poveikis yra gebėjimo susikaupti padidėjimas.

Yra įvairių pratimų, kurie gali būti naudojami tarp arba labai tikslingai, norint skatinti klausą ir smegenis.

Perskaitykite

garsiai: garsiai perskaitykite save ir klausykite savo balso. Atsiminkite savo kvėpavimą ir pakeiskite savo balso garsą. Galbūt iš pradžių skamba keistai ir iš pradžių taip pat gali jaustis neįprastai, tačiau tai padeda tiksliai suvokti skirtingus triukšmus ir atskirti juos vienas nuo kito.

Klausyti : Šis pratimas turi būti atliekamas užmerktomis akimis, nes tai kelia dėmesį. Pabandykite užfiksuoti bet kokį triukšmą savo srityje akustiškai ir nustatyti, jei įmanoma. Tikslas yra sumokėti ypač tylų triukšmą, kuris paprastai nėra girdimas.

Musik : Net mylimą muzikos klausymąsi galima susieti su klausos mokymu. Norėdami tai padaryti, pereikite prie muzikos ar radijo ir judėkite per kambarį. Sutelkite dėmesį į tai, kaip keičiasi triukšmai, keičiant jūsų padėtį. Teisingai išbandykite su skirtingais tomais arba didesniu atstumu, pavyzdžiui, iš kito kambario. Kas tiksliai yra jūsų mėgstamiausioje dainoje? Kurie instrumentai naudojami dainoje? Nustebsite, kiek detalių vis dar galima rasti gerai žinomose dainose.

Likite judant : Judėjimas yra tinkamas jūsų kūnui, jūs tikrai tai jau žinojote. Tačiau tai, kas nežino daugeliui: vienodai fizinis aktyvumas naudingas klausos išmokoms. Kadangi judėjimas skatina viso kūno kraujotaką, įskaitant vidinę ausį ir kochlea, kuri turi didelę dalį klausos proceso. Jums nereikia tam atlikti sunkių kūno rengybos pratimų, net ir nedidelis judėjimas leidžia jūsų kraujotakai ir suteikia norimų pranašumų. Raskite tai, kas jums patinka, nes geriausiu atveju judate kiekvieną dieną ir darote ką nors gero savo kūnui ir protui.

Joga : Kaip ypač naudinga sporto šaka, joga sujungia kūno, proto ir sielos treniruotes. Be judesio aspekto, tam tikros pozos taip pat turėtų daryti papildomą teigiamą įtaką klausai. Įtemptų pratimų metu kūnas gali išsilaisvinti iš baimės ir streso, o tai pagerina kraujotaką ir nervų funkciją. Akaras taip pat gali būti veiksmingai gydomas atliekant stresą -mažėjančią praktiką.

Meditacija : Ar ji gali būti šiek tiek tylesnė? Tada meditacija yra priemonė daugeliui tikslų! Be įspūdingų sveikatos pranašumų, tokių kaip kraujospūdžio ir streso reguliavimas, koncentruotas atsipalaidavimas taip pat skatina jo klausą. Meditacija yra didžiausio dėmesio mokymas, kuris, viena vertus, daro įtaką smegenų kraujotakai, o tai savo ruožtu lemia didelę klausymo dalį, o kita vertus, klausymasis gali būti aiškiai išmokytas. Visada atkreipkite dėmesį į savo kūno dėmesį į jus supančius garsus. Paimkite tai tikslingai, kiekviena maža detalė, panaši į „Lausch“ pratimą. Didžiausios koncentracijos, kurią pasiekiate meditacijoje, būsena padės.

Kvėpavimo pratimai : Jogoje ar meditacijos metu sąmoningas kvėpavimas ir tiksliniai kvėpavimo pratimai padeda praturtinti kraują deguonimi. Dėl to taip pat galima pasiekti pagerėjusį kraujo tėkmę ir taip pagerėti klausos.

Balso fokusavimas : Kada paskutinį kartą buvo kažkas perskaityti? Tikriausiai vėl atėjo laikas, nes čia galite lengvai derinti kasdienį gyvenimą ir klausos mokymą. Užmerkite akis, kol dabartinis asmuo laisvai juda kambaryje ir skaito iš mėgstamos knygos, laikraščio ar „MySecondear“ tinklaraščio. Iš kurios krypties yra balsas? Kaip keičiasi balso suvokimas? Smagi ir veiksminga praktika klausytis krypčių.

Dėlionė ir grokite : Daugiausia tai žino iš tėvų ar senelių stalo - gerai žinomas kryžiažodis. Tiesą sakant, galvosūkiai veiksmingai stimuliuoja smegenis, nepaisant to, ar žodžių tinklelis, ar loginis galvosūkis, taip pat gali skatinti klausos procesą. Sėkmė įvyksta, kai bent kartą per savaitę, geresnė, bet geresnė kiekvieną dieną, yra suglumusi. Jei norite naudoti kortų žaidimus, tai taip pat galite padaryti. Svarbiausia yra tai, kad jis yra įdomus ir gali būti reguliariai integruotas į kasdienį gyvenimą. Teigiamas šalutinis žaidimų poveikis yra socialinis kontaktas, o kartu protas yra paaštrintas. Klausos praradimas gali sukelti nukentėjusių, žaidimų vakarų ar galvosūkių varžybų nugarą ir vienišą.

užkirsti kelią klausos problemoms

Klausos mokymai yra galimybė užkirsti kelią klausos praradimui arba neutralizuoti esamo klausos sumažinimo pablogėjimą. Tačiau vien to nepakanka: svarbu apsaugoti savo klausą nuo kenksmingų įtakų. Šios gairės padės apsaugoti jūsų klausą:

  • Venkite klausytis vienos muzikos, nes ji gali nepataisomai sunaikinti jūsų plaukų ląsteles. Įdėkite vidutinį tūrį ir taip pat geriausiai sumažinkite garso trukmę.
  • Kiekvienas, dirbantis garsiose darbo vietose /li>
  • Reikėtų reguliariai tikrinti klausos atlikimą, kad būtų galima nedelsiant reaguoti į pakeitimus.