Hörgeräteversorgung | MySecondEar

klausos aparatų tiekimas

Klausos aparatas yra svarbi tema, nes optimalus klausos aparatas gali padėti žmonėms, turintiems klausos problemų, geriau spręsti savo kasdienį gyvenimą ir padidinti jų gyvenimo kokybę.

Yra įvairių būdų, kaip Vokietijoje žmonės gali patekti į klausos aparatus. Visų pirma, yra galimybė gauti klausos aparatus iš įstatymų numatyto sveikatos draudimo. Sutarčiai reguliuojamos įstatymų numatytų Vokietijos sveikatos draudimo bendrovių dotacijos gali būti iki 1 700,00 EUR (įskaitant ausų leidimą) už dviejų metų tiekimą. Ir jei reikia jums beveik nemokamai*, jei norite klausos aparato, kuris atitinka tik įstatymų numatytų sveikatos draudimo bendrovių reikalavimus.

(*Čia turėtų būti sumokėta tik įstatymais numatytas papildomas 10,00 eurų/klausos aparatas, jei nebus išimties).

Medicininiai kriterijai, skirti nustatyti klausos praradimą ausų, nosies ir gerklės gydytoju, turinčiu privatų sveikatos draudimą, yra tokie patys kaip įstatymų numatytas sveikatos draudimas. Tačiau kompensavimo sumų skirtumai yra reikšmingi. Tai visiškai priklauso nuo individualiai sutartų sutarčių tarp jūsų, kaip apdraustojo, ir jūsų privataus sveikatos draudimo. Paprastai daugiau informacijos apie kompensavimo sumą galite rasti savo sutartyje, draudimo bendrovės tinklalapyje arba su savo asmeninio kliento konsultantu atitinkamoje sveikatos draudimo bendrovėje.

Svarbu, kad klausos problemos turintys žmonės rūpintųsi klausos aparato tiekimu ankstyvoje stadijoje, nes ankstyvas gydymas galėtų padėti klausytis ilgiau. Be to, klausos aparatai gali padėti tiems, kurie nukentėjo geriau dalyvauti socialiniame gyvenime ir padidinti jų gyvenimo kokybę.

Norint gauti optimalų klausos aparatą, svarbu, kad nukentėję žmonės gerai informuotų save ir, jei reikia, pasinaudotų individualiais patarimais. Dabar rinkoje yra daugybė skirtingų klausos aparatų, kurie skiriasi jų funkcijomis ir kainomis. Todėl prasminga gauti patarimų iš klausos aparatų ar ENT gydytojo, kad surastumėte klausos aparatą, kuris labiausiai tinka individualiems poreikiams.

Taip pat svarbu, kad klausos aparatai būtų reguliariai tikrinami ir pritaikomi, kad būtų užtikrintas optimalus našumas. Tai gali padaryti klausos aparato akustikas, kuriam taip pat galima gauti klausimų ir problemų.

Apskritai, galima sakyti, kad yra įvairių būdų, kaip patekti į klausos aparatus ir pagerinti klausos aparatą. Svarbu pasirūpinti klausos aparato tiekimu ankstyvoje stadijoje ir pakankamai sužinoti, kad būtų galima rasti klausos aparatą, kuris labiausiai tinka individualiems poreikiams. Taikant tinkamą klausos aparato tiekimą, klausą galima išlaikyti ilgiau, o paveiktų žmonių gyvenimo kokybę galima žymiai pagerinti.