Hörgeräteverordnung: Ausstellung und Gültigkeit | MySecondEar

Kaip gauti klausos aparatą?

Jei įtariama girdėti silpnumą, geriausia anksti eiti į ausų, nosies ir gerklės gydytoją (ENT). Atliekamas klausos testas, nustatomas jūsų klausos praradimo priežastis ir laipsnis, tikrinamas jūsų ausų tinkamumas klausos aparatams. Jei bus nustatytas klausos praradimas, iš gydytojo gausite klausos aparato reglamentą.

Koks yra klausos aparato reglamentas?

Klausos aparato reglamentas yra tarsi medicininis receptas ir suteikia teisę jums gauti papildomą mokėjimą už jūsų sveikatos draudimo bendrovės klausos aparatus. Prietaisų medicininės būtinybės įrodymas yra pagrindinis reikalavimas prisiimti išlaidas. Nemokamam klausos testui, klausos aparato pasirinkimui ir bandymo perkėlimui vis dar nereikia jokio reglamento, tik apdorojant pirkimą. Jūsų klausos akustikas perims atsiskaitymą su sveikatos draudimo bendrove. Bet kokiu atveju turėtumėte iš anksto išsiaiškinti savo sveikatos draudimą, ar jūsų klausos aparato akustikas yra nurodytas kaip sutartinis partneris. Tokiu būdu išvengsite nustebintų komplikacijų subsidijoje.

Kokios yra klausos aparato reguliavimo sąlygos?

Reglamentas, reikalingas dvišalėms klausos aparatai /13/"> Federalinio Jungtinio AIDS potvarkio komiteto gairės, susijusios

  • Mažiausiai 30 decibelų klausos praradimas ant geresnės ausies turi būti bent vienu bandymo dažniu nuo 500 iki 4000 Hertz.
  • Supratimo sparta neturi būti kalbama garso įraše - ant geresnės ausies ir su ausinėmis Freiburgo monosilinimo teste su 65 decibelais - ne daugiau kaip 80 %.

Tiekiamam tiekimui, reikia įvykdyti šiuos reikalavimus:

  • Blogos ausies klausos praradimas turi būti mažiausiai 30 decibelų, esančių bandymo dažniu nuo 500 iki 4000 Hertz.
  • Supratimo sparta gali būti nėra susijusi su kalbomis - ant blogesnės ausies ir su ausinėmis Freiburgo monosilinimo teste esant 65 decibelams.

kitoms klausos aparatų tipams, įskaitant kaulų laidumo klausos aparatas, nukrypimo kriterijai.

klausos aparatų reguliavimo galiojimas

Paprastai klausos aparato reglamentavimui reikalingas tik pirminės priežiūros. Jei gaunate tokį pažymėjimą, jis galioja šešis mėnesius, tačiau turi būti prieinamas sveikatos draudimo bendrovei 28 dienas nuo išleidimo dienos. Atitinkamai atkreipkite dėmesį į laiku apsilankymą klausos priežiūros specialistui po parodos. Taigi, jie gauna pakankamai laiko išbandyti naujus klausos aparatus, nerizikuodami papildomo mokėjimo komplikacijų.

Kas šešerius metus galite reikalauti naujos subsidijos naujiems klausos aparatams iš savo sveikatos draudimo bendrovės. Paprastai jums nereikia turėti naujo reglamento, išduoto dėl šios priežasties. Tačiau išimtys taikomos, jei nauji klausos aparatai įsigyjami pasibaigus šešių metų ciklui, pavyzdžiui, dėl nuostolių. Tokiu atveju turėtumėte pateikti naują savo ENT gydytojo klausos aparato reguliavimą.