Hörgerät Verloren: Zahlt die Krankenkasse? | MySecondEar

Pamestas klausos aparatas: ar sveikatos draudimo įmonė moka?

Klausos aparatas yra svarbi pagalba žmonėms, turintiems klausos problemų, ir gali žymiai pagerinti gyvenimą. Deja, vėl ir vėl atsitinka, kad prarandami klausos aparatai. Tai gali būti labai varginanti atitinkamam asmeniui ir taip pat reiškia finansinius nuostolius. Todėl svarbu imtis kelių atsargumo priemonių, kad sumažintumėte nuostolių riziką.

Visų pirma, jūs visada turėtumėte įsitikinti, kad klausos aparatas atsargiai saugotų, pavyzdžiui, byloje. Taigi jis lieka apsaugotas nuo žalos ir gali būti greitesnis, jei jį padėjote. Jei nenešiojate klausos aparato, turėtumėte jį laikyti saugioje vietoje.

Jei praradote klausos aparatą, nepaisant visų atsargumo priemonių, yra keletas žingsnių, kuriuos galite atlikti norėdami jį surasti dar kartą. Visų pirma, turėtumėte kruopščiai ieškoti savo aplinkos, galbūt nepraradote klausos aparatų, o tiesiog pamiršote vienoje vietoje. Tuo tarpu daugelis klausos aparatų gamintojų taip pat siūlo funkciją rasti klausos aparatas savo išmaniajame telefone.

Pamestas klausos aparatas: ar sveikatos draudimo įmonė moka?

įstatymų nustatytas sveikatos draudimas paprastai nemoka už naują klausos aparatą. Nebent jūsų įrenginyje jau yra daugiau nei 6 metai ir jūs jau turite sutartį dėl naujo teisės į naują klausos aparatą. Kai kuriais atvejais galite kreiptis dėl priešlaikinio mainų. Geriausia pasikalbėti su savo klausos aparato akustiku ir sveikatos draudimu, kad gautumėte patarimų, kaip elgtis toliau.

KASKAS LAIKOMIS MASK

Daugelyje vietų, pavyzdžiui, viešose erdvėse, kaukės yra privalomos. Kaukės dėvėjimas dažnai yra dvigubas iššūkis klausos aparatų nešėjams. Paprastai lūpų rodmenys gali kompensuoti bendravimo sunkumus garsioje aplinkoje. Tačiau jei kitas asmuo nešioja kaukę, to nebeįmanoma, o tai, kas pasakyta, skamba ir garuose. Štai kodėl žmonės, sergantys klausos praradimu, labiau priklauso nuo aukštos kokybės klausos aparatų.

Dar labiau erzina tai, kad klausos aparatai gali per daug lengvai nepastebėti, kai kaukė uždedama ir išjungta. Galite imtis atsargumo priemonių naudodamiesi kaukėmis, kurios yra surištos už galvos ir nėra pritvirtintos už ausų.

Apskritai svarbu, kad sužinotumėte, kad klausos aparatas yra svarbi pagalba, todėl su ja turėtų būti elgiamasi atidžiai. Vykdant keletą atsargumo priemonių ir, jei reikia, paremti specialistą, gali būti sumažinta nuostolių rizika ir ilgą laiką mėgautis klausos aparate.