Hörgeräte Reparatur: Kosten, Pauschale, Krankenkasse | MySecondEar

Klausos aparato remontas: išlaidos, vienodos normos, sveikatos draudimas

Klausos aparatai yra svarbi kasdienio gyvenimo dalis žmonėms, turintiems klausos problemų. Jie leidžia pasauliui geriau suvokti pasaulį ir suprasti, kas pasakyta. Tačiau jei jūsų klausos aparatas sugenda arba nebeveikia tinkamai, tai gali sukelti sunkumų, dėl kurių kasdienis gyvenimas tampa žymiai sunkesnis. Šiame straipsnyje nagrinėsime klausos aparatų remontą ir pažiūrėsime, kaip taisyti sugedusį klausos aparatą.

E s pateikia įvairias priežastis, kodėl reikia taisyti klausos aparatą. Drėgmė yra didžiausias jautrių klausos aparatų komponentų priešas ir gali sukelti ankstyvą senėjimą ir trūkumus. Neretai tai lemia funkcinį nesėkmę. Išgąsimas dažnai yra didesnis nei tariamas defektas, ir reikia pakeisti tik akumuliatorių ar klausos žarną. Jei kitos klausos aparato dalys nutrūksta, gali padėti tik klausos aparato akustikas.

Kai kurios gedimo priežastys greitai pašalinamos - pavyzdžiui, jei mikrofoną blokuoja tarša arba jei reikia naudoti naują ausies leidimą. Be naujos ausies leidimo, daugelis klausos aparatų akustikos siūlo tokį mažą remontą kaip nemokamą paslaugą.

patarimai dėl trūkumų klausos aparato

Jei pastebite, kad jūsų klausos aparatas neveikia tinkamai, pirmiausia turėtumėte atlikti keletą testų, prieš konsultuodamiesi su klausos aparato akustiku:

  • Įsitikinkite, kad jūsų klausos aparatas taip pat įjungtas.
  • Įjunkite tūrį, kad patikrintumėte, ar tūrio valdymas buvo netyčia pakoreguotas.
  • Patikrinkite, ar baterija yra teisingai sėdima, ir išbandykite akumuliatorių, arba įterpkite naują. Atkreipkite dėmesį į akumuliatoriaus tarnavimo laiką, kuris gali skirtis labai skirtingai, atsižvelgiant į gamintoją.
  • Jei nešiojate HDO modelį, patikrinkite žarnas, nes laikui bėgant galite nusidėvėti arba sulaužyti.

klausos aparato taisymo išlaidos

Jei klausos aparatas yra netinkamas ir būtinas išsamesnis remontas, įstatymų numatytos sveikatos draudimo bendrovės kompensuos savo apdraustąsias. Pvz., Jei mikrofonas nutrūko, remonto išlaidos yra atidarytos sveikatos draudimo bendrovės priežiūros įmonei.

Esant papildomų pagrindinių klausos aparatų nemokamų mokėjimų, visus būtinus remontus padengia vienoda sveikatos draudimo bendrovės norma. Jei esate klausos aparato vežėjas, turintis įvairių papildomų funkcijų, sveikatos draudimo bendrovė moka fiksuotą sumą.

Be to, jūs turite dalyvauti išlaidose, jei keičiami eksploatacinės medžiagos.