Hörgerät-Implantat: Knochenleitungshörgerät, Cochlea-, Mittelohr- oder Hirnstammimplantat? - Unterschiede, Kosten, Funktionsweisen
Daugeliu atvejų klasikinių ar užpakalinių ausų klausos aparatų tiekimas yra visiškai pakankamas, kad būtų galima suprasti, ar nėra klausos sutrikusių pacientų kalbos supratimo. Šiuo tikslu prietaisai sustiprina garsą ir išlaisvina jį tokia pakelta forma į dėvėtojo ausies kanalą. Tačiau kas nutiks, jei vidurinė ausis nebėra (daugiau), turi galimybę sumažinti garsą, klausos žala vis labiau padidėja arba anatominės priežastys neleidžia prisitaikyti prie klausos aparato?

Tokiais atvejais

klausos aparatų implantai gali būti alternatyva nuimamiems klausos aparatams ir pagerinti jų vežėjų galimybę dalyvauti garsiniame pasaulyje. Operatyvinė intervencija yra būtina įterpti implantą, todėl reikia išsamiai apsvarstyti sprendimą dėl klausos aparato implanto. Taip pat svarbu pažymėti, kad ta pati klausos kokybė niekada negali atsirasti kaip ir natūralioje klausoje. Nepaisant to, implantai yra sudėtingi klausos sprendimai, galintys žymiai praturtinti kasdienį gyvenimą.

klausos implantas ir klausos aparatas: interviu su žvilgsniu

klausos aparatai implantai
  • neinvazinė/ nėra chirurginė intervencija

  • Lankstus galima naudoti

  • apdorotas ir sustiprintas garsas

  • naudoja vidurinių ir vidinių ausų funkcijas, taip pat likusius praleidimas

  • Dėl šviesos iki sunkios klausos pažeidimo

  • dėvimas ausyje arba už jos

  • Invaziškai/ Operatyvinė intervencija

  • Garso procesorius nuimamas, implantas iš esmės tvirtas

  • apeiti sutrikusią klausos dalį

  • Specialiam klausos praradimui

  • Visiškai arba iš dalies implantuotas

klausos aparato implantų rūšys

Kuris klausos aparato implantas yra naudojamas, priklauso nuo klausos praradimo ar klausos sutrikimo formos. Įprasti klausos aparatų implantų tipai Formos vidiniai ausų implantai -taip pat žinomi kaip kochlea implantai -, vidurinės ausies implantai, kaulai susiedinti klausos aparatai, taip pat smegenų antspaudų implantai.


Įvairių implantų taikymo sritys apima šiuos dalykus:

  • Sensorinio klausos praradimas
  • Kombinuotas klausos praradimas
  • Garso laidumas Ludo
  • Įgimta ir lėtinė klausos žala
  • neteisingai atspausdintas ar trūksta klausos nervo
  • Bendras klausos praradimas (tačiau tai paprastai sunku gydyti, jei klausos praradimas įvyksta prieš kalbą arba jo metu)

Pagrindinė klausos aparato implanto struktūra Rezultatas iš dviejų dalių: vidinė dalis, kuri yra implantuojama ir atitinkamai yra po oda ir išorine dalimi, kurią sudaro garso procesorius ir ant Už galvos odos ribų yra fiksuota. Net visiškai implantuojami įrenginiai nėra visiškai autonominiai, jums visada reikia ryšio su išoriniu maitinimo šaltinio įrenginiu.

kochlea implant

„Cochlea“ implantai yra turbūt geriausiai žinomi klausos aparatų implantai, tačiau vargu ar kas nors apie juos yra pakankamai informuotas. Prietaisai kartais padeda gydyti įgimtus klausos defektus, tačiau turi būti įvertinti kaip potencialiai naudingi visoms vidinės ausies pažeidimui. Visų pirma tikslinė grupė yra suaugusieji, kuriems kurčiųjų kurtumas, žmonės, turintys didėjantį klausos praradimą (hipakuziją), taip pat vaikai, turintys didelę klausos pažeidimą - genetinis ar įgytas.

Elektroniniai impulsai sudaro kochlea implanto funkcionalumo pagrindą: jie generuoja kochlea tonuose, kurie galiausiai įgalina suprasti. Tam reikalingas išorinis komponentas, apimantis kalbų procesorių už ausies taurės. Nuo išorinio iki vidinio komponento yra belaidis, indukcinis ryšys. Pastaroji yra šventyklos kaule ir tiesiogiai kontaktuoja su Cochlea. Koduoti garso signalai siunčiami į vidinio komponento gavėjo ritę per išorinės dalies transliacijos ritę. Remiantis tuo, stimuliuojamas garso nervas, kuris priima stimuliacijos liniją į smegenis, o tai pagaliau sukuria klausymo įspūdį.

centrinis ausies implantas

Pagal pavadinimą vidurinės ausies implantas įkišamas į vidurinę ausį į sudėtingą, bet mažą riziką. suvokimo ar patikimo laidumo praradimo procedūra yra ir jo derinys. Centrinės ausies implantai taip pat yra idealūs, kai neįmanoma vidurinės ausies bloko arba išorinės ausies arba išorinio klausos aparato dėvėjimo. Bet kokiu atveju nepažeistos vidinės plaukų ląstelės yra būtina sąlyga naudoti.

Vidurinės ausies implanto funkcijai reikalingas magnetas, kuris realizuoja išorinio mikrofono įtvirtinimą vidinio kalbos procesoriumi. Mikrofonas veikia kaip savotiškas „Aurical“ pakeitimas - jis užima klausos informaciją ir siunčia ją į implantą vidurinėje ausyje. Čia signalai perduodami į vidinę ausį per stručius, o tai sukuria klausymo įspūdį.

Kaulų pritvirtintos klausos aparatų/ kaulų vamzdyno klausos aparatai

Kaulų laidumo klausos aparatai naudoja natūralią kaulų funkciją, kad nukreiptų garsą. Šis dizainas taip pat kalba apie kaulų įtvirtintą klausos aparatą s (Baha), t. Y. Su kaulais sujungtais klausos aparatais. Klausos implantai naudojami įvairiems apribojimams, kartais esant lėtiniam vidurinės ausies ar ausies kanalo uždegimui, ausies pažeidimui, garso laidumo klausos praradimas, , taip pat ausies ir ausies kenksmingai ir ausų ir ausų kenksmams. kanalas.

Jūsų įvardijimas yra dėl to, kad kauluose naudojamas implantas - a titano varžtas -. Kaip kolega, garso procesorius pritvirtinamas prie implanto išorės už ausies. Jei funkcija , garso procesorius iš pradžių sugeria garsą iš aplinkinių sričių, tada jis atpalaiduoja jį į varžtą, kuris naudoja vibraciją, kad garso signalai perduotų į vidinę ausį. Dėl to nereikia dalyvauti vidurinėje ausyje, tačiau nepažeistas garso nervas ir funkcinė vidinė ausis.

smegenų mikčiojimas implantas/ klausos smegenys, implantuotas (ABI)

Smegenų mikčiojimo implanto implantacijos poreikis atsiranda, kai klausos linija buvo pažeista nuo gimimo ar dėl trauminių ir patologinių įvykių. Pavyzdžiui, čia reikia paminėti 2 ir naviko ligas , kai navikas spaudžia klausos nervą arba padarė pažeidimą naviko pašalinimui. Net turint visiškai atskirtą garso nervą , smegenų mikčiojimo implantas siūlo būdą iš dalies atkurti klausą. Tikslas yra padaryti mažiau optimalią klausą, o greičiau klausymo jausmą, kad neįtrauktų jokios atskirties iš klausos pasaulio.

Labai sudėtingo implantacijos metu mažas elektrodas naudojamas tiesiogiai smegenų kamiene , kurį galima įsigyti per mažą laidą mainais su išoriniu komponentu. Elektrodas praeina dažnius per lauko išorinį procesorių, kuriems reikalingas Horneno nervų stimuliavimas dėl elektrinių impulsų. Pasekmė yra smegenų dirgiklio pirmyn, kur tai įvyksta, ir atsiranda klausymo įspūdis. Padedant smegenų mikčiojimo implantui, aplinkos triukšmo suvokimas visų pirma pavyksta. Tik mokydamiesi lūpų skaitymo gali suprasti kalbos supratimas iš tonų.

klausos aparato implanto kaina

Kiekvienas klausos aparato implantacija yra veiklos intervencija, kuri visada turėtų būti gerai apgalvota. Tai, kas palengvina, yra padengti visas implantų, po priežiūros ir reabilitacijos išlaidas įstatymų numatytų sveikatos draudimo bendrovių. Kalbant apie kainą, klausos aparato implantai - atsižvelgiant į implanto tipą ir pacientų, kurie daro įtaką intervencijos sunkumų lygiui, individualiems reikalavimams - judėti iki 40 000 eurų.

Ekonomiškiausi yra kaulų laidumo klausos aparatai , kurių diapazonas yra nuo 3000 iki 5000 eurų. Centriniai ausų implantai yra nuo 10 000 iki 30 000 eurų kainų diapazono, atsižvelgiant į gydymo metodą. Smegenų mikčiojimo implantai taip pat yra už maždaug 30 000 eurų kainą. „Cochlea“ implanto išlaidos siekia apie 40 000 eurų. Atminkite, kad tai tik gairės. Galutinės kainos rezultatai, atsižvelgiant į aukščiau paminėtus veiksnius.