Hörgeräte und Demenz | MySecondEar

klausos praradimas ir demencija

Keli tyrimai* dalijasi savo išvadomis, nustatant ryšį tarp klausos praradimo ir demencijos . Klausos praradimas netgi pabrėžiamas kaip didžiausias įtakingas rizikos veiksnys demencijai. Anot Johns Hopkins universiteto, žmonės, turintys nedidelį negydytą klausos silpnumą, yra veikiami dvigubai didesnės demencijos rizikos span>, palyginti su normaliu klausymu. Aukšto laipsnio neapdoroto klausos praradimo atveju

klausos praradimas ir demencijos kontekstas

Klausos praradimas dažnai tiesiogiai nepripažinta. Pagrindinė to priežastis yra surinkus plaukų ląsteles , kurie užtikrina garso absorbciją ir akustinio dirgiklio vertimą į elektrinius signalus. Taigi signalo perdavimas yra ribotas, o klausa kenčia, ypač aukšto dažnio diapazone.

Dėl to klausos praradimas paprastai būna nukentėjęs. Socialinė izoliacija savo ruožtu sumažina kognityvinius dirgiklius, kuriems veikiamas asmuo. Tikslus ryšys dar nebuvo visiškai išaiškintas ir vis dar yra moksliškai ištirtas. Kol kas smegenų pokyčiai dėl klausos praradimo. To priežastis yra potencialiai stipri koncentracija, kurią klausos sutrikę žmonės turi naudoti norėdami suprasti. Kitos smegenų funkcijos gali būti nepaisomos **.

Ypač paveikta smegenų žievės ir hipokampo smegenų žievė ir hipokampas. Taigi sritys, kurios veikia kaip sąsaja tarp trumpalaikės ir ilgalaikės atminties . Be to, smegenys, tikėtina, pripranta prie sumažėjusio klausos, kuri pagreitina pastarojo sumažėjimą.

gali nuoširdus praradimas sukelti demenciją?

Dabartinė tyrimo situacija pateikia daugybę dokumentų , kad būtų galima prisijungti prie klausos praradimo ir demencijos. Tačiau neigiamą klausos silpnumo įtaką galima aktyviai sumažinti. Norint išvengti demencijos, klausos praradimas turi būti greitai pripažintas, kad klausos aparatų gydymas būtų pradėtas taip greitai. Dėl to Reguliari klausymo nuostata, siekiant pripažinti klausymąsi apie klausymą, turi būti laikomas aktyviu žingsniu, siekiant užkirsti kelią demencijai . Ankstyvuosius ženklus visada reikia žiūrėti rimtai ir patikrinti profesionaliai.

*Lin, F. R., Metter, E. J., O’Brien, R. J., Resnick, S. M., Zonderman, A. B., & Amp; Ferrucci, L. (2011). Klausos praradimas ir įvykio demencija. Neurologijos archyvas, 68 (2), 214–220. https://doi.org/10.1001/archneurol.362

Thompson, Rhett S.; Auduong, Priscilla; Milleris, Aleksandras; Gurgelis, Richardas K. (2017): Klausos praradimas kaip demencijos rizikos veiksnys: sisteminė apžvalga. laringoskopo tiriamasis otolaringologija 2 (2), 69–79.

** Lin, F. R., Yaffe, K., Xia, J., Xue, Q.-L., Harris, T. B., Pirkimo-Helzner, E., Satterfield, S., Ayonayon, H. N., Ferrucci, L., Simonsick, E. M., & amp; „Health ABC“ studijų grupė. (2013). Klausos praradimas ir vyresnio amžiaus suaugusiųjų kognityvinis sumažėjimas. JAMA Vidaus medicina, 173 (4), 293–299. https://doi.org/10.1001/jamaintternmed.2013.1868