Hörgerät juckt im Ohr: Ohrenjucken bei Hörgeräten

klausos aparato niežėjimas ausyje

Gali būti keletas priežasčių, kodėl jūsų klausos aparatas ausyse nieža. Viena iš galimų priežasčių gali būti alergija klausos aparato medžiagai arba prieš ausų leidimą. Kita priežastis gali būti ausies infekcija ar sudirginimas.

Jei jūsų klausos aparatas yra ausyje, pirmiausia turėtumėte jį pašalinti ir patikrinti ausį. Jei turite paraudimo ar skausmo požymių, turėtumėte kreiptis į gydytoją ar ENT specialistą.

Norėdami išvengti niežėjimo klausos aparatų ausyje, turėtumėte įsitikinti, kad jūsų klausos aparatas yra reguliariai valomas. Nenaudokite aštrių valymo priemonių ar alkoholio, kad išvalytumėte klausos aparatą, nes tai gali pakenkti medžiagai. Verčiau naudokite specialų klausos aparatų valymo priemonę ir kasdien išvalykite klausos aparatą.

Taip pat svarbu užtikrinti, kad klausos aparatas tinkamai atitiktų ir ausų perdavimas nėra per daug. Jei ausies perėjimas yra per storas, tai gali sukelti ausį niežėti ir sudirginti. Jei ausies leidimas yra per laisvas, gali atsirasti grįžtamojo ryšio triukšmas ir mažesnė klausymo patirtis.

Apskritai svarbu, kad jūs reguliariai kalbėtumėte su savo ENT specialistu, kad įsitikintumėte