Gehörgangsentzündung: Behandlung, Ursachen, Symptome

ausų ligos - uždegta ausies kanalas

Gydymas, simptomai ir klausos uždegimo priežastys

Kai ausies ausies kanalas uždegamas, uždegimas paprastai yra alergiškas, grybelinis ar bakterinis. Įtakos ne tik pati oda, bet ir poodinė oda išorinėje ausies kanale. Kartais net būgnų kailis Arba visa austinė yra apšviesta. Šiuo atveju kalbama apie miringitą.

Šis straipsnis suteikia informacijos apie klausos uždegimą. Viską galite sužinoti apie uždegimo kilmę ir priežastis. Mes paaiškiname simptomus ir viską, kas susiję su diagnoze gydytojo ir terapijos srityje. Mūsų klausos aparatų ekspertai mielai atsakys į visus jums iškilusius klausimus. Kviečiame mums rašyti ar skambinti. Mūsų patarimai vyksta be įsipareigojimų ir nemokamai.

Kaip tai išgirsta?

Dažnai mikrotraumos yra uždegimo klausos priežastis. Tipiškas pavyzdys yra nedideli odos sužalojimai, kurie atsiranda, pavyzdžiui, kai ausys yra intensyviai išvalytos. Paprastai naudojamas medvilninis tamponas. Tada pažeista klausos oda, kuri turi aukščiau nurodytas pasekmes.

alerginės reakcijos ir odos sensibilizavimas taip pat gali būti to priežastis. Tai dažnai lemia tam tikri plaukų plovikliai ar kitos dirbtinės priemonės. Pavyzdžiai yra muilai ar plaukų purškalai. Padidėjęs kaulų susidarymas arba lėtinis vidurinės ausiestistas terpė taip pat gali būti atsakinga už aukščiau minėtą ligą. Klausos uždegimą netgi gali sukelti dermatitas, psoriazė ar neurodermatitas.

simptomai

Tipiški uždegimo uždirbimo simptomai yra stiprus niežėjimas ar net stiprus ausų skausmas, kuris gali atsirasti. Tai gali būti jaučiama ypač kai ką nors žiūrite ar sėdite juodraštyje. Garso persiuntimas jūsų ausyse taip pat gali būti sutrikdytas. Dėl to galite suvokti tik garintus tonus. Jie nėra nei aiškūs, nei aiškiai. Kartais jūsų ausies kanalas taip pat išsipūtė dėl gleivių kaupimosi. Toks uždegimas gali būti sausas su tinkamomis odos svarstyklėmis arba maistine forma su sekrecija. Labai retais atvejais paveiktas net aplinkinis kaulų audinys.

klausos uždegimo diagnozė

Visų pirma, jūs turėtumėte jausti ir apžiūrėti ausies kanalą. Tai daro gydytoją. Viso priežastis gali būti abscesas ar furunkelis. Svarbu patikrinti, ar skausmas atsiranda, kai ausies taurė yra išimta. Bet kokiu atveju turėtumėte pasitarti su savo kaklo nosimis. Tai turi atidžiau pažvelgti į uždegimą. Klausos testas ir peržiūra taip pat gali padėti arba išklausyti ar valyti klausos praėjimą.

Kaip gydomas uždegimas?

Svarbu, kad ausų pluošto uždegimo patinimas sumažėtų ir būtų galima atkurti klaidingą klausą. Tada sąlyginis klausos praradimas gali būti sumažintas. Todėl pirmasis turėtų būti ausies kanalo valymas. Kai tik gydytojas turi aiškų išvadą, su tinkamu vaistu galima naudoti kremus ar tepalus. Jei yra sunkus atvejis, kartais reikia skirti antibiotikus. Tačiau daugeliu atvejų uždegimą yra gana lengva kontroliuoti ir gydyti.