BAHA Hörgerät: Anwendungsgebiete, Aufbau, Voraussetzungen & Kosten

Jei dėl anatominių ar medicininių priežasčių negalima naudoti įprasto klausos aparato, kaulų laidininko klausos aparatai yra gydymo galimybė tam tikromis sąlygomis. Kaulų pritvirtintos klausos aparatai (vokiečių kaulų pritvirtintos klausos aparatai) - arba trumpai: baha - yra ypatinga kaulų laidumo forma , kurie, kurie kaip klausos aparato implantas Gali būti tvirtai pritvirtintas kaukolės kauluose. Natūralaus žmogaus kaulų sugebėjimu nukreipti garsą, sustiprinti galingus implantus ir leisti aktyviai dalyvauti profesiniame ir socialiniame gyvenime.

baha klausos aparatų taikymo sritys

Įprasti klausos aparatai reikalauja, kad klausos procese dalyvautų vidurinėje ausyje, todėl klausos praradimas, kuriame paveikta vidurinė ausis, negali būti subalansuota su jais. Kaip vienintelė implantuojama kaulų laidumo klausos aparatų forma, BAHA klausos aparatai siekia gydyti labai stiprų garso laidų klausos triukšmą (paveiktos išorinės ir vidurinės ausys) ir lengvai sujungtas klausos praradimas ( Vidutinės ir vidinės ausys yra paveiktos). Jie tam yra ypač tinkami, nes klausant kaulų, nereikia įsitraukti į vidurinę ausį. A Vienos rūšies jutimo kurtumas taip pat gali būti sujungtas su kaulų linija. Kadangi galvos odos sukeltas slopinimas, kaip ir kiti klausos aparatų šeimos statybos metodai, gydymas BAHA pasiekia geresnį garso rezultatą, kurio tūris yra didesnis.

baha klausos aparatai arba CROS klausos aparatai, turintys vienpusį tirpimą?

Su vienpusiu tirpimu, indikacija su Cros klausos aparatais yra įmanoma, kai tiek dulkėta, tiek klausos ausis tiekiami klausos aparatais. Dulkėtos pusės klausos aparatas sugeria akustinius signalus ir nukreipia juos į sveiką ausį, kur tada gali atsirasti klausymo įspūdis. Probleminis yra galimybė klausytis krypčių, nes norint visiškai klausytis įspūdžio, reikalingas dviejų metų klausos suvokimas. Poreikis nešiotis klausos aparatą iš sveikos pusės taip pat yra galimi kritika.

To galima išvengti su kaulų laidumo implantais: Čia implantas naudojamas išskirtinai sutrikusio puslapyje ir leidžia beveik normaliai klausytis klausos sutrikusios ausies. Bet ir erdvinė klausa ir kryptinis klausymasis yra realūs kartu su sveika ausimi. Nurodant vienos rūšies kurtumą, daroma prielaida, kad kita ausis turi pakankamai klausos. Šviesos ir vidutinio dydžio klausos pažeidimai dar nėra atskirties kriterijus. Apskritai klausos sutrikimas nusprendžia, ar Baha yra implantuojamas ant vieno, ar iš abiejų pusių.

baha implanto struktūra ir funkcionalumas

Baha implante kalba apie išvardytą klausos aparatą . Faktinį implantą sudaro maždaug 4 mm „Titan“ varžtas, kuris kaukolės kauluose naudojamas ambulatoriškai pagal bendrąją anesteziją. Procedūra trunka apie 30 minučių. Implantas iš dalies implantuojamas, nes viršutinė varžto dalis išlieka matoma ir lengvai išsikiša iš kaukolės. Išorėje klausos aparatas su mikrofonu, garso perdirbėju, akumuliatoriumi, taip pat elektromagnetinis keitiklis, kuris yra atsakingas už akustinės informacijos paėmimą.

Garsas, užfiksuotas išorine dalimi, yra sutvirtintas, išverstas į vibracijas elektromagnetiniais pokyčiais ir perduodamas implantui. Natūrali kaulų linija dabar užtikrina, kad ši vibracija būtų nukreipta į vidinės ausies kochlea. Nuo čia plaukų, reiškiančių ląstelės, perima atnaujintą signalų virsmą elektriniais impulsais, kurie užtikrina rago nervo stimuliavimą. Rezultatas: sukurtas klausymo įspūdis.

baha implantacija: išankstinės sąlygos ir papildomos priežiūros

Norint nustatyti tiekimo tinkamumą su BAHA prietaisu, tokio klausos aparato, pritvirtinto prie minkštos juostos, bandymo fazė yra įmanoma keletą savaičių. Tokiu būdu pirmiausia galite išbandyti klausos sistemą be rizikos ir be chirurginės intervencijos ir patikrinti, ar ši klausymo sustiprinimo forma jums tinka. Bendroji prielaida įterpti yra pakankamas Vidinės ausies funkcionalumas , valia ir galimybė nešiotis ir palaikyti implantą, taip pat motyvacija klausytis mokymo. . Incolumn ir sveikatos būklė turi būti paaiškinta priešoperaciniu būdu. Vaikams taip pat reikia atsižvelgti į kaulų storis ir kokybė.

Po implantacijos tikimasi, kad a gijimo laikas yra nuo dviejų iki 3 mėnesių . Po operacijos turėtų būti konsultuojamasi su klausos aparato akusteriu, kad būtų galima sureguliuoti ir pritaikyti naują implantą ir jo konfigūraciją, kad implantas būtų optimalus palaikymas. Be puikių aplinkybių, klausymo sėkmė daugiausia priklauso nuo individualios motyvacijos mokymui ir dalyvauti reabilitacijos priemonėse. Be to, reguliarūs BAHA patikrinimai yra būtini norint užtikrinti savo funkciją arba užkirsti kelią komplikacijoms.

baha klausos aparatų rizika

Kiekviena chirurginė intervencija kelia tam tikrą riziką, tačiau BAHA implantų įterpimas paprastai nėra sudėtingas . Galimas odos ar kaulų uždegimas, tačiau tai įvyksta labai retai. Tolesnis potencialus pavojus yra atlaisvinti implantą ar klausymo sėkmę, kuri neatitinka priešoperacinių lūkesčių.

baha klausos aparatų kaina (perėmimas)

Implanto ir eksploatavimo išlaidas visiškai padengia draudimo rėmėjas. Tačiau būtina iš anksto gauti atitinkamą sveikatos draudimo bendrovės patvirtinimą. Kalbant apie kainą, BAHA implantai paprastai yra 10 000–30 000 eurų.