Analoge Hörgeräte | MySecondEar

analoginiai klausos aparatai

Analoginiai klausos aparatai yra savotiškas klausos aparatas, naudojamas pagerinti klausos, turinčių klausos pažeidimo ar klausos praradimo, klausai. Jie dirba sustiprindami garso bangas, išsiųstas iš lauko šaltinių, tokių kaip žmonės ar triukšmai aplink žmogų.

Analoginiai klausos aparatai susideda iš mikrofono, kuris sugeria garso bangas, stiprintuvą, kuris sustiprina garsą, ir garsiakalbį, kuris vėl praleidžia sustiprintą garsą. Paprastai jie yra dėvimi už ausies ir yra sujungti su skaidriu vamzdeliu, kuris veda į ausies kanalą ir nukreipia garsą tiesiai į vidinę ausį.

Vienas iš pagrindinių analoginių klausos aparatų savybių yra tai, kad jie yra reguliuojami. Tai reiškia, kad jūs galite būti individualiai pritaikytos prie kiekvienos ausies ir bet kokios klausos žalos, kad pasiektumėte geriausią įmanomą klausą. Šiuos parametrus gali atlikti klausos aparato akustikas, kuris koreguoja klausos aparatą, nustatydami skirtingus filtrus ir dažnius.

Kita analoginių klausos aparatų savybė yra ta, kad juos paprastai lengviau taisyti. Jie turi mažiau funkcijų, todėl kai kuriems žmonėms yra lengviau naudoti.

Tačiau taip pat yra keletas analoginių klausos aparatų trūkumų. Vienas iš jų yra tai, kad jie nėra taip gerai apdoroti skirtingus garso lygius, kaip tai yra skaitmeninių klausos aparatų atveju. Tai gali lemti tai, kad jie yra mažiau veiksmingi garsioje aplinkoje ir kad jiems sunku suprasti ramius pokalbius ar netoliese esantį triukšmą.

Kitas analoginių klausos aparatų trūkumas yra tas, kad jie nėra taip gerai slopinti foninį triukšmą, kaip tai daroma skaitmeninių klausos aparatų atveju. Tai gali lemti tai, kad jie yra mažiau veiksmingi garsioje aplinkoje ir kad jiems sunku suprasti ramius pokalbius ar netoliese esantį triukšmą.

Kitas analoginių klausos aparatų trūkumas yra tas, kad jie paprastai būna mažiau patogūs nei skaitmeniniai klausos aparatai. Jie yra didesni ir sunkesni ir kai kuriems žmonėms gali būti nepatogūs. Analoginių klausos aparatų akumuliatoriaus veikimo laikas paprastai būna trumpesnis nei su skaitmeniniais klausos aparatais.

Svarbu, kad kiekvienam asmeniui, kuris svarsto galimybę pirkti klausos aparatą, pataria klausos aparatas akustikas, kad sužinotų, kuris klausos aparatas yra geriausias jūsų individualiems poreikiams. Klausos aparato akustikas gali tiksliai įvertinti asmens klausos žalą ir poreikius ir rekomenduoti, kuris klausos aparatas jums yra geriausias. Tai gali užtikrinti, kad asmuo gautų klausos aparatą, kuris geriausiai atitiktų jūsų poreikius, ir padeda jai pagerinti jūsų klausą.