Akustikusneurinom (Vestibularis Schwannom): Erfahrungen, Symptome, Operation

Kas yra akustinė neuroma? (Vestibularis schwannom)

Akustinė neuroma (arba dar vadinama vestibuliarine skenoma) yra retas, gerybinis navikas klausos ir pusiausvyros nervuose. Gydymas priklauso nuo navikų dydžio. Paprastai atsigavimo tikimybė yra gera.

Tipinė anatominė akustinės neuromos vieta

Tipinė anatominė akustinės neuromos vieta. Šaltinis: wikipedia.org

Paprastai navikas grindžiamas pusiausvyros nervo Schwann ląstelėmis. Tada taip pat kalbama apie vestibuliarinę skenomą. Schwann ląstelės rodo nervų kelių izoliaciją. Informacija gali būti pernešama greičiau. Retais atvejais šis gerybinis navikas yra rago nervo audinyje.

Akustinės neuromos priežastys ir dažnis

Ligos dažnis didėja didėjant amžiui. Tačiau tai auga lėtai. Šis navikas taip pat nėra linkęs formuoti metastazių. Paprastai jis yra svarbus jungiamojo audinyje. Remiantis Vokietijos vėžio draugija, ši naviko forma sudaro 8% navikų kaukolės viduje. Kadangi techninės diagnostinės procedūros nuolat gerėja, akustinė neuroma gali būti atrasta anksti. Daugeliui pacientų jis lieka nepastebėtas. Paprastai tai nesukelia skausmo.

Kur yra aucustic neuroma?

Akustinė neuroma dešinėje, maždaug 20 x 22 x 25 mm papildomo ir intramacijos. Šaltinis: wikipedia.org

Priklausomai nuo jūsų padėties, atskirti dvi naviko formos. Navikas gali atsirasti smegenų tilto kampe į vidurį arba į šoną uolienų kaulo kanale.

medialinis navikas

Žiniasklaidos navikas guli link vidurio ir yra smegenų tilto kampu. Tai galite įsivaizduoti kaip ypač siaurą kambarį, esantį tarp smegenėlių ir uolienos kojos. Čia yra centrinės daugelio kaukolės nervų dalys. Priklausomai nuo to, kokie naviko nervai, pacientas sukelia skirtingus simptomus.

laterar navikas

Ši forma yra į šoną. Jis yra „Meatus Acusticus Interntus“ - kanale uolienų kauluose. Čia sklinda pusiausvyros nervai ir rago nervas. Čia taip pat veikia veido nervas ir skonio nervas. Augimas gali sukelti nervų spaudimą.

Kokie simptomai pasireiškia aukcione neurinoma?

Simptomai dažnai pasireiškia tik po didesnio augimo. Kadangi šis gerybinis navikas auga ilgai, simptomai pastebimi tik po metų. Visų pirma, galima pastebėti posėdžio sutrikimus. Didžiąją laiko dalį čia paveikta tik viena ausis. Pirmasis naviko požymis yra vieno tipo klausos praradimas.

Tai staiga atsiranda kaip klausos praradimas arba pasireiškia kaip lėtai didėjantis klausos praradimas. Be to, dažnai taip pat yra galvos svaigimas ir žiūrėti akis. Retai žandikaulio veido skausmas ar tirpimas gali. Tie, kurie paveikti, dažnai tik pastebi atsitiktinai. Paprastai klausos prasme pasikeitė, ypač aukštų tonų srityje. Pažeisti žmonės pastebi, kad paukščių, pasikeitusių ar sunku sekti telefono skambučio metu ant paveiktos ausies, „Twithing“. Dažnai taip pat yra ausų triukšmo. Tai kartais gali būti vienintelis simptomas.

kaklo skausmas aukcionuose neurinoma

Sunkiais atvejais smegenų vandens nutekėjimas nebegali vykti, o smegenų slėgis padidėja. Tipiški to simptomai yra regos sutrikimai, galvos skausmai, kaklo skausmas, pykinimas ir vėmimas.

Kaip atsiranda akustinė neuroma?

Kodėl šis navikas dar nėra pakankamai išsiaiškintas. Tai nėra nei paveldima, nei užkrečiama priežastis. Retais atvejais paveldima liga yra neurofibromatozė. 2 tipo. Genetinis defektas sukelia navikus visame kūne. Maždaug 5% ligonių taip pat sukelia akustinę neuromą. Tačiau nervų ląstelėse naviko proliferiai gali sukelti nuolatinį pažeidimą, jei yra slėgio simptomų. Dažniausiai tai yra kraštutiniai ligos kursai.

Kaip diagnozuota akustinė neuroma?

Egzaminas paprastai atlieka ENT gydytoją. Visų pirma, kitos ligos, kurios sukelia galvos svaigimą arba klausos problemos. Tam pacientai atlieka klausos testą. Pacientas nurodo tai, ką girdi skirtingais tonais.

Smegenų kamieno audiometrija gali patikrinti rago nervą, kai pacientui nereikės jo dirbti. Spustelėkite triukšmą per garsiakalbį. Už ausies elektrodas matuoja, ar informacija perduodama smegenims be jokių trikdžių. Tada EEG pateikia informaciją apie kaukolės pokyčius.

Gydytojas taip pat atliks pusiausvyros organo temperatūros matavimą. Norėdami tai padaryti, jis plauna išorinį ausies kanalą šiltu vandeniu. Akių raumenų refleksas verčia akis susukti pirmyn ir atgal horizontalioje. Refleksas gali būti sutrikdytas aukciono neuromo atveju. Be to, suprantamas pusiausvyros organas ir pacientas kenčia nuo galvos svaigimas . Tai rodo, kiek navikas pažeidė rago nervą.

Kas nutinka MRT tyrimo metu aukcione neurinoma?

Akustinė neurinoma

akustinė neuroma MRT vaizde (rodyklė). Šaltinis: wikipedia.org

Jei įtariama naviko liga, gydytojas atliks MRT. Tai gali būti galutinai nustatyta, ar tai navikas. Tada pacientas įstumiamas į diagnostinį vamzdelį ant sofos, kur pjaustant kūno interjero vaizdus, ​​gaminami magnetiniai laukai ir elektromagnetinės bangos. Siekiant geresnio matomumo, į veną kartais švirkščiama kontrastinė terpė. Pats MRT tyrimas nesukelia radiacijos poveikio. Dėl įtempto vamzdelio ir garsaus garso, kurį sukuria prietaisas, kai kurie pacientai dažnai suvokia procedūrą kaip nepatogią.

Kaip gydymas / terapija vyksta aukcione neurinoma?

Liga gali būti gydoma skirtingai. Arba jūs laukiate, kol navikas pasikeis. MRT tam reguliariai imamasi, arba yra radiacija ir veikimas.

Mažesnio augimo atveju gydytojai dažnai pasirenka tiesiog laukti kontroliuojamai ir stebėti, kaip auga MRT nuskaitymai. Vyresniems pacientams naviko dydis paprastai nesikeičia arba jis net atspindi. Kol pacientui nėra simptomų, radiacija ar intervencija bandoma išvengti operacijos.

Kada atsiranda akustinė neuroma?

Navikas pradeda augti ir siekia nuo dviejų iki trijų centimetrų ar daugiau, visada operacijos. Specialistai bando apsaugoti nepažeistus audinius ar sveikus nervus. Yra rizika, kad kraujavimas ar nervų pažeidimas gali įvykti. Todėl klausos ir pusiausvyros jausmas gali likti sutrikus akustinės neuromos atveju. Iš esmės operacija yra efektyviausias būdas gydyti naviką ir sukelti gijimą.

Kada turi įvykti radiacija?

Gentesnis gydymas yra radiacija gama spinduliais. Navikas sunaikina tikslinę radiaciją. Tačiau negalima išvengti žalos aplinkinio audinio. Didesni navikai taip pat negali būti visiškai užregistruoti. Radiacija naudojama, jei dėl medicininių priežasčių operacija neįmanoma.

Aucustic Neuroma ir vėlyvosios pasekmės?

Kadangi navikas auga labai lėtai ir nesudaro metastazių, prognozė paprastai yra gera. Kursas taip pat priklauso nuo naviko padėties ir dydžio. Nedideli augimai ne visada turi būti gydomi. Didesni navikai gydo po operacijos ir nėra recidyvo. Tik jei kaukolės navikas negalėjo būti visiškai pašalintas, navikas gali vėl atsirasti. Tačiau dažnai navikas daugelį metų išlieka nepastebėtas, nes jis nesukelia jokių simptomų.